Flevoland (Nederland) - Als er een LEGOLAND in Flevoland komt, zal dat hoogstwaarschijnlijk niet op de plek van Walibi komen. Geruchten dat Merlin Entertainment dat pretpark zou willen overnemen verwijst regiodirecteur Kees Klesman naar het rijk der fabelen. "Een pretpark overnemen is natuurlijk een snelle manier om je infrastructuur

op orde te krijgen, want die ligt er dan al. Walibi draait echter fantastisch, dus wij hebben niet de intentie om dat park over te laten nemen. Het zou wel een optie kunnen zijn om in de buurt van Walibi een LEGOLAND neer te zetten, we zouden elkaar kunnen versterken. Onze doelgroepen overlappen een klein beetje, maar het publiek van LEGOLAND is toch iets jonger."

Klesman denkt dat het binnenhalen van LEGOLAND voor de provincie een goede zaak zou zijn. "Al is het alleen al voor de werkgelegenheid." Ook Almere is misschien in beeld voor het kinderparadijs. "Wat ze daar aan het doen zijn op het gebied van infrastructuur is heel interessant." Voordat het zover is Merlin Entertainment eerst nog bezig met LEGOLAND in MaleisiŽ en Amerika. "Er gaat dus nog een aantal jaren overheen."