27 September 2008

Wall-E in LEGO

Miniland - We konden er van uit gaan dat er een zou worden gebouwd: een echte Wall-E robot van LEGO. Er zijn talloze gekken die van LEGO houden en ook van schattige robots. Het bouwen van een LEGO Wall-E is echter een serieuze zaak. Joe Meno, medewerker van het Brickjournal magazine, was  drie maanden aan het plannen en bouwen en het resultaat is deze prachtige robot. Het eind resultaat is een LEGO robot met een bewegende nek en armen en rupsbanden. Wall-E is op zichzelf al erg lief. In Lego vorm is hij een keer zo mooi! Nu nog een LEGO Eve?

 

 

Bazmarc van Trossen Robotics Community Forum heeft een LEGO Wall-E gebouwd die echt alles slaat. Hij kan bewegen. Het is een LEGO NXT Autonomous Wall-E Robot! Hij lijk op Wall-E, maar heeft ook een paar indrukwekkende opties. Het is een TRC Project Wedstrijd object waarvan men nog niet eens de wedstrijd heeft aangekondigd.

Technische specificaties: 1 Mindstorms NXT met oplaadbare accu, 3 Lego NXT Servo Motors, 4 Lego PowerFonctions motors, 2 PF IR ontvangers, 1 UltraSonic sensor, 1 Geluids sensor, 1 InfraRood link sensor, (HiTechnic), 1 NXTservo module en 1 mini RC servo, (Mindsensors), 10 AA batterijen, Lego onderdelen overwegend van de Bulldozer set #8275 en enkele andere onderdelen uit de andere Technic sets.