13 Augustus 2009

Warner Bros maakt LEGO film

Billund (Denemarken) - Volgens Variety is Warner Bros. officieel van start gegaan met voorbereidingen voor een Lego film. Het script zal worden geschreven door de gebroeders Hageman. Tot nu toe is slechts bekend dat de film een combinatie zal worden van zowel animatie als live-action. Over het plot is vooralsnog niets bekend.

Met deze beslissing lijkt Warner Bros. zich te scharen bij andere bedrijven die ook speelgoed gethematiseerde films uitbrengen. Zo heeft Paramount Pictures net G.I. Joe: Rise of Cobra en Transformers 2 uitgebracht, beide op eerder uitgebracht speelgoed gebaseerd. Ook Hasbro heeft onlangs bekend gemaakt hun eigendommen te willen laten verfilmen.

Wellicht is er sprake van een nieuwe trend in Hollywood. Films gebaseerd op speelgoed zijn vanwege hun naamsbekendheid goed te verkopen en het stimuleert tegelijkertijd ook de verkoop van merchandise. Lego was bovendien al eerder overgestapt op de games-industrie, met lego-vertolkingen van populaire film series zoals Lego: Indiana Jones en Lego: Star Wars.

Bron: Filmtotaal.nl

 

Lees ook: