Yonkers (Verenigde Staten) - Het LEGOLAND Discovery Center in Yonkers in het Winkelcentrum Westchester's Ridge Hill zou volgens plaatselijke politici moeten worden omgedoopt in LEGOLAND Discovery Center in Yonkers.

Raadslid John Larkin is van plan om wetgeving in te voeren om de binnenkort geopende amusementsruimte van LEGO in het Ridge Hill winkelcentrum te kunnen hernoemen naar de gaststad, "LEGOLAND Discovery Center in Yonkers."

Het bedrijf heeft de 12 miljoen dollar kostende attractie ten noordoosten van Yonkers - het eerste Discovery Center in New York - "Legoland Discovery Center Westchester,"  genoemd, en dat stoot de leiders van een stad die lang heeft geworsteld met een negatieve imago tegen de borst.
Larkin zei dat LEGO trots zou moeten zijn om in Yonkers gevestigd te zijn. Burgemeester Mike Spano heeft soortgelijke opmerkingen geuit.

Larkin zei dat de marketing van het nieuwe centrum zoals dat in 'Westchester" aantrekkingskracht zou moeten uitoefenen en geen zout in een open wond moet gieten, het zou een voorbeeld moeten nemen aan toen Ridge Hill zichzelf hernoemde tot " Westchester's Ridge Hill. "

Maar een LEGOLAND woordvoerster zei dat het naamgevingsbesluit niet een onheuse bejegening is naar Yonkers - het is gewoon bedoeld om de aantrekkelijkheid en de regionale aantrekkingskracht te weerspiegelen, in overeenstemming met het voorbeeld van Ridge Hill.
"Het LEGOLAND Discovery Center is zeer vereerd om in Yonkers gevestigd te zijn, en we kijken uit naar de opening op 27 maart voor kinderen en gezinnen van de stad Yonkers en daarbuiten", zegt Chris Mines, de algemeen directeur van het LEGOLAND Discovery Center.

Het in Yonkers liggende LEGOLAND Discovery Center is het enige in de wereld dat niet is vernoemd naar een stad.
Terwijl zes van de negen andere locaties - Atlanta, Kansas City, Manchester, Tokio, Berlijn en Oberhausen - zich in hun naamgevende steden bevinden, bevinden de centers van Chicago, Dallas-Fort Worth en Toronto zich in
de nabijheid van de steden.