Augustus 2007 (Bron ANP)

 

Groot Lego poppetje aangespoeld in Zandvoort?

ZANDVOORT (ANP) - Een Legopop van ongeveer 2,5 meter groot ligt sinds dinsdagochtend op het strand van Zandvoort. De medewerkers van standpaviljoen Skyline keken raar op toen zij de gast opeens voor hun tent aantroffen.

Het is een mysterie hoe de pop langs de kust terecht is gekomen. Hij ligt daar in zijn rode broek en blauwe hempje op zijn rug met een blijde blik naar de lucht te kijken. De reusachtige pop is een replica van de alom bekende kleine Lego poppetjes. ''Hij ligt daar sinds de ochtend. Misschien is de pop aangespoeld?', aldus een van de medewerkers van de strandtent.
Het is een raadsel waar de pop vandaan komt. Legoland in Denemarken liet weten geen pop te missen, net zoals het Speelgoedmuseum in Deventer waar momenteel een tentoonstelling over de poppetjes plaatsvindt. Ook Lego Nederland heeft geen idee waar de pop vandaan komt. (ANP)
Hier tref je een video verslag aan over de LEGO pop!

Eigenaar Oscar Vos van paviljoen Skyline zag rond acht uur iets roods liggen in de branding, waar het laag water was.

,Onze strandbedden zijn ook rood, dus ik dacht eerst dat het een bed van ons was. Maar het was echt een enorme LEGO pop met een rode broek en blauw hempje. Of het is aangespoeld of is neergelegd door iemand, weet ik niet. In ieder geval hebben wij er niets mee te maken.'

 

Vos laat de pop voorlopig in de branding staan, maar wanneer de eigenaar zich niet meldt, dan neemt hij de pop of mee naar huis of naar het juttersmuseum in Zandvoort.

De eerste berichten over herkenning van de LEGO pop zijn al binnen. De pop schijnt ook op Dance Valley te hebben gestaan. Zie foto.

Het mysterie ontrafelt zich steeds verder: Het gaat om Ego Leonard. 50 jaar oud, net de tijd dat Lego in Nederland is, en hij komt uit Avaltea. Hij komt uit een virtuele wereld. Geen virtuele wereld als Second Life, maar een wereld van geluk, saamhorigheid, alles groen en in bloei en zonder regels en beperkingen.

Toch wil hij ook onze wereld ontdekken, want hij heeft iets gesignaleerd. De ‘real world’ kent wél regels. In onze maatschappij ben je bijna verplicht om je bij een groep aan te sluiten, anders val je buiten de boot. Maar er is juist behoefte aan een eigen identiteit. Daardoor zouden mensen vluchten naar virtuele wereld om daar wel een ideale wereld en een eigen identiteit te ontwikkelen.

Ego wil ons juist wijzen op de vele mooie dingen in onze echte wereld. Het is niet nodig om te vluchten naar een onrealistische wereld. Wij moeten dit laten zien, hem meenemen op reis en mooie verhalen vertellen. En je raad het al waar zijn eerste trip heen ging…naar DanceValley.

check de site van Ego Leonard>