12 Mei 2008

Bezoek aan Gebruikt LEGO.nl

 

ALKMAAR - Tijdens een bezoek aan goede vrienden in Alkmaar, gingen we langs bij Gebruikt LEGO.nl. Dit is een project van stichting de Formule.

De Formule Hoorn is een leerwerk-en dagbestedingsbedrijf voor mensen met autisme.
Inmiddels is gebleken dat dit een uniek concept is. Veel deelnemers met autisme volgen op dit moment een traject en worden o.a. zo mogelijk klaargestoomd voor de reguliere arbeidsmarkt. Er zijn inmiddels al een aantal deelnemers doorgestroomd naar een reguliere arbeidsplek.
Waar de Formule Hoorn eerst een leerwerk-en dagbestedingsproject aanbood van het maken van modellen van gebruikt Lego is er nu ook een nieuw project. Hierdoor krijgen de deelnemers de gelegenheid de door hen opgedane kennis een verdieping te geven. Sinds heden digitaliseren zij namelijk lps. Via een speciaal computerprogramma wordt de lp afgespeeld en opgenomen, vervolgens wordt e.e.a. bewerkt en gebrand op cd. Om het geheel een mooie uitstraling te geven wordt er nog een hoesje gemaakt en bewerkt op grafische niveau.

Dus wilt u uw lps weer eens nieuw leven inblazen? Haal ze uit het stof en breng ze langs bij de Formule Hoorn. De deelnemers vinden het een leerzame opdracht en het biedt hun perspectief voor heden en toekomst.
Natuurlijk kunt u ook nog steeds via de webshop en in de winkel gebruikte Legomodellen bestellen en uitzoeken. Er is een zeer uitgebreid aanbod.

We werden aan het begin van ons bezoekl aan Gebruikt LEGO.nl zeer gastvrij ontvangen door begeleider Meinco Glim (foto 10) . Hij vertelde over de stichting en over hoe men precies te werk gaat: Er worden grote hoeveelheden gebruikt LEGO ingekocht. Deze worden dan voorgesorteerd door een team in Middenmeer. (foto 1 en 2) Van daaruit brengt men het LEGO in kisten naar Zwaag, waar de onderdelen op kleur worden gesorteerd in het grote magazijn. (foto 3 t/m 6)

Daarna gaan de medewerkers aan het bouwen (foto 7), waarbij de elementen uit het magazijn worden gezocht. Als een model klaar is, worden er op de bovenverdieping foto's van gemaakt, die op de website kunnen worden gezet. Uiteindelijk komen de grotere modellen in de winkel (foto 8/9), en de kleinere modellen in de webshop.

Bouwbeschrijvingen worden er niet bij geleverd, die kan de klant zelf van de bekende bouwvoorbeeldsites halen.

 

Het was een zeer leerzaam en leuk bezoek, en het is zeer de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de winkel of de webshop, er zijn namelijk prachtige LEGO modellen te krijgen!

 

Het adres is:
De Corantijn 45
1689 AN  Zwaag
Tel: 0229-295535
Fax: 0229-295039
E-mail formule@deformulehoorn.nl

website: http://www.gebruiktlego.nl/