29 Juni 2009

Zeldzame LEGO zwaan aangekocht!!!

Miniland (Nederland) - Enige maanden geleden, eind april begin mei 2009, heeft de beheerder van Miniland Online een plastic zwaan gekocht vanuit Denemarken. De zwaan werd hem aangeboden door een kennis. Deze kennis kon niet met zekerheid zeggen dat het een echt LEGO model was, maar er stond een plaatje op Miniland van deze zwaan, dus hij veronderstelde dat het om een LEGO artikel ging. 

 

Wij vergeleken de zwaan met onze enige foto van dit model. We kwamen er niet echt uit. Onze zwaan leek wel op die van de foto, maar de foto was te onduidelijk om hem goed te kunnen vergelijken. We namen het zekere voor het onzekere en kochten de zwaan van de kennis. 

 

Er gingen enkele maanden van onderzoek voorbij en na heel wat heen en weer gemail kwamen we via een LEGO verzamelaar terecht bij een klein speelgoedmuseum in Billund. Dat museum is eigendom van een oude man, welke nog niet geheel thuis is in de digitale techniek, dus het had wat voeten in aarde om hem digitale foto's van zijn model te laten maken en deze aan ons op te sturen. We zijn inmiddels twee maanden verder en kregen vandaag eindelijk het gewenste mailtje binnen.

 

We hebben de foto's geplaatst op onze pagina over oud plastic LEGO en op onze nieuwspagina. Hieronder staan achtereenvolgens: de onduidelijke foto's van een zwaan tussen allemaal LEGO speelgoed, de door ons gekochte zwaan, en foto's van de zwaan uit het museum, samen met een LEGO vis rammelaar, welke is gemaakt van hetzelfde plastic! 

 

Update 4 juli 09:

Via een van onze contacten hebben we van mevrouw Stadelhofer van LEGO Billund vernomen dat er in het LEGO Museum in Billund twee stuks van onze zwaan aanwezig zijn. Het gaat daarbij om een licht rood model en een licht rood model met handgeschilderde poten en vleugels. Foto's van deze zwanen volgen, en zullen worden geplaatst op onze website!  

Lees ook: