Grootste LEGO Huis ter wereld
Plaats (Land) Aantal gebruikte stenen:  Datum:
Dorking/Surrey (Verenigd Koninkrijk) 3.000.000 25-05-2009 tot 25-09-2009

25 mei 2009:

BBC presentator James May is zich aan het voorbereiden op zijn nieuwe uitdaging - het bouwen van een huis van LEGO op schaal 1:11. De auto enthousiast ziet uit naar zijn nieuwe ambitieuze project voor een nieuwe TV serie genaamd 'Toy Stories', welke te zien zal zijn op BBC2. May zal zijn pogingen om 's werelds eerste LEGO woonhuis te bouwen in dit nieuwe programma laten zien, het programma moet Britse kinderen aanmoedigen om creatief bezig te zijn. 
Het LEGO huis zal ook een gigantisch LEGO bed hebben gemaakt van LEGO en zelfs de WC en de buizen voor aan en afvoer zullen uit LEGO worden opgebouwd. De WC zal worden getest nadat het is gebouwd, het moet namelijk echt werken.

 

Het grootste huis van LEGO steentjes had een hoogte van 4,69 meter, een lengte van 9,39 meter en een breedte 5,75 meter. Er bouwden 1200 vrijwilligers mee aan het huis.

 

Onderaan de pagina zie je de aflevering in delen van 10 minuten, de gehele aflevering duurt 58 minuten!

 

 

06 augustus 2009:

 

08 augustus 2009:

Duizenden mensen zijn naar Dorking gekomen in het weekend van 3 augustus 2009, om TV ster James May bezig te zien terwijl hij bezig is met het maken van een huis compleet gemaakt van LEGO stenen.  Sommige mensen kwamen al om 4.30 uur 's morgens aan. 1.200 mensen kregen kaartjes om de Top Gear presentator te helpen om een echt LEGO huis te bouwen.  "We rekenden er op dat er ongeveer 50 of 60 mensen zouden komen opdragen,” geeft May toe.

“Maar ik denk dat mensen het een erg leuk idee vinden. Als kind is er zo veel dat je zou willen bouwen, maar je hebt simpelweg altijd te weinig stenen. Nu ben ik volwassen en kan ik er zo veel van kopen als ik wil.”

May wil een paar dagen in het huis, welke twee verdiepingen telt en ook zal zijn uitgerust met een toilet, douche en licht, gaan wonen. "In eerste instantie zouden we het in de stad bouwen (Londen) maar ik heb daar al een huis, dus ik dacht dat een huis op het platteland wel een goed idee was," zegt hij. 

Het hele project wordt gefilmd voor de BBC serie James May’s Toy Stories, waar men de presentator al een levensgroot vliegtuig zag maken en een tuin van plastic.

Naast de kans om op tv te komen zullen de namen van de bouwers in het huis worden gezet. Michelle en Darren Loveday, uit Woking, namen hun vier jaar oude zoon Harrison mee om ook zijn steentje bij te dragen. “Het is een prachtig project dat ze hier uitvoeren,"zegt meneer Loveday.

“Het is interessant om te zien of het mogelijk is om er in te wonen, bijvoorbeeld of het lukt om op de LEGO trap te lopen. Ik zou het leuk vinden om het huis te gaan bekijken als het af is.”

Men hoopt dat het LEGO huis, welke op een heuvel van een wijngaard is gebouwd, over twee en halve week zal zijn afgerond aangezien May er dan een bekende mensen house warming party wil houden. 

Chris White, general manager bij Denbies, zegt dat mensen continu werken aan de bouwen van het huis achter de schermen. 

“Omdat het allemaal erg ingewikkeld is en omdat alles uit LEGO gemaakt is, moeten we veel tests doen," zegt hij. “Er zijn veel mensen in de wijngaard die de vloer balken en de meubels van het huis aan het testen zijn. 

“Ik kan niet wachten om het te zien als het af is. Ik speelde als kind met LEGO, maar ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn om te doen. "Mijn personeel is in echte LEGO fanatiekelingen veranderd de afgelopen weken.”

 

 

 

24 september 2009:

Zin om in een huis van Lego te wonen? In Groot-Brittannië kan je het gratis afhalen. Het huis is bedacht door James May, de presentator van Top Gear, en staat in Surrey (Groot-Brittannië). Het is twee verdiepingen hoog en heeft een douche en toilet. Omdat de wijngaard waarop het is gebouwd de grond weer nodig heeft, moet het huis weg. Als het niet wordt afgehaald, wordt het afgebroken. Eigenlijk zou Legoland het huis nemen, maar dat ging niet door, tot verdriet van May. "Ik heb het gevoel dat ik wordt gedwongen om het af te breken", zei hij.

 

 

12 oktober 2009:

De presentator van het BBC programma waarin een echt LEGO huis werd gebouwd, James May, wilde het LEGO huis gratis weg geven aan LEGO fans. Dit omdat de wijngaard waar het huis werd opgetrokken weer leeg opgeleverd diende te worden. Jammer genoeg kon hij geen gegadigde vinden. Plannen om het te verplaatsen naar LEGOLAND Windsor, Engeland werden afgeblazen omdat het te duur was om te transporteren. 

May doet nu een beroep op het publiek om de LEGO poes uit het huis terug te bezorgen, Fusker (May’s eige kat stond model voor dit model). Het werd gestolen uit het huis, voordat het werd afgebroken. 

Het LEGO huis mag dan wel verdwenen zijn, het blijft nog lange tijd bestaan, via bijvoorbeeld Youtube, zie hier!

 

03 november 2009:

We hebben er eerder al eens over bericht, maar vonden nog enkele foto's op het internet. Het LEGO huis dat James May heeft gebouwd is inmiddels weer afgebroken. Hieronder enkele foto's na de afbraak. 

 

LEGO Huis trailer op BBC2! 

 

James May Toy Stories aflevering 5 ging over het LEGO huis. Het werd uitgezonden op BBC2 op 20 december om 19.00 uur.

 

 

De eerste tien minuten van de aflevering van "James May Toy Stories` staan hieronder.

Deel twee : tien minuten van de aflevering van "James May Toy Stories` staan hieronder.

 
Deel drie : tien minuten van de aflevering van "James May Toy Stories` staan hieronder.
 
Deel vier : tien minuten van de aflevering van "James May Toy Stories` staan hieronder.
 
Deel vijf : tien minuten van de aflevering van "James May Toy Stories` staan hieronder.
 
Deel zes : de laatste acht minuten van de aflevering van "James May Toy Stories` staan hieronder.