LEGO Certified Professionals

LEGO Certified Professionals

LEGO Certified Professional is een kwaliteitsmerk dat wordt toegekend aan volwassenen die op professionele of semi-professionele manier met LEGO bezig zijn, maar NIET tot de firma LEGO behoren. Allen commercialiseren ze op een aparte manier een activiteit rond de Deense steentjes. En uiteraard staat kwaliteit voorop. LEGO Certified Professionals is een community-gebaseerd programma waarbij volwassen LEGO hobbyisten aangesloten zijn, die van hun passie van bouwen en ontwerpen met LEGO stenen hun part-time beroep hebben gemaakt. 

LEGO Certified Professionals zijn geen LEGO employees, maar ze worden officieel erkend door de LEGO Group als betrouwbare business partners.

Elke LEGO Certified Professional is geselecteerd voor het programma gebaseerd op zijn of haar:

• Bouwmethode en bouwprofessie
• Enthousiasme over de LEGO steen en het bouw systeem
• Professionele aanpak ten opzichte van andere LEGO fans en het bredere publiek

Er zijn op dit moment maar 9 LEGO Certified Professionals:

 

1. Sean Kenny (New York)
2. Rene Hoffmeister (Berlijn)
3. Beth Weiss (Chicago)
4. Nathan Sawaya (New York)

5.

Robin Sather (Canada)

6.

Dan Parker (Seattle)
7. Nicholas Foo (Singapore)
8. Adam Reed Tucker (Chicago)

9. Dirk Denoyelle (België)

 

 Dirk Denoyelle

De bekende Vlaamse cabaretier Dirk Denoyelle is al jaren semi-professioneel met LEGO bezig. 

Dirk Denoyelle herontdekte de Deense steentjes in 1998, toen zijn dochter haar eerste doosje kreeg. “Ik was meteen verkocht, en begon verwoed overal LEGO steentjes te verzamelen”, vertelt Dirk

enthousiast. En hij gaat door: “Dan kwam het idee om LEGO creaties te verwerken in een theatershow. Ik bouwde een borstbeeld van Willem Vermandere, en schreef er een sketch rond. Later bouwde ik een tentoonstelling van zowat 30 hoofden van bekende Vlamingen en wereldburgers. Af en toe voeg ik trouwens nog nieuwe hoofden toe aan de collectie.”

 

In een eerste fase wil Dirk zich toeleggen op het op maat maken van LEGO mozaïeken: geïnteresseerden sturen Dirk een foto via e-mail die ze graag in LEGO® steentjes willen hebben. Dirk zet die dan om in een LEGO kunstwerk (zie foto’s). In een tweede fase zal hij ook eigen artistieke creaties bouwen, die net zoals litho’s in beperkte oplage te koop zullen zijn. Dirk ziet het helemaal zitten: “Stel dat je collega met pensioen gaat, stel dat je ouders 25 jaar getrouwd zijn of dat je vriendin een superfan is van Robbie Williams. Waarom zou je hen dan geen originele LEGO mozaïek geven?” 

 

Website: www.amazings.eu 

Email: info@amazings.eu 

 Rene Hoffmeister

Sinds hij zijn eerste LEGO set kreeg op vijfjarige leeftijd, is er bijna geen dag voorbij gegaan dat Rene Hoffmeister niet ten minste enkele minuten met LEGO stenen aan het bouwen is. Hij heeft LEGO modellen gebouwd voor bedrijven als Deutsche Telekom, Merlin Entertainment, Bosch, Deutsche Bahn, en HCI Capital, en hij werkt op het moment aan diverse andere modellen. 

In 1999 heeft Rene de grootste Duitstalige LEGO fan website ter wereld opgericht. Vandaag de dag trekt de website duizenden bezoekers per dag, waarbij het een prachtig startpunt is voor mensen die van LEGO of LEGO bouwen hun hobby hebben gemaakt. 

In 2002 begon hij met 1000steine-land in Berlijn. Het evenement, welke de afgelopen 5 jaar is bezocht door meer dan 10.000 LEGO fans, is een jaarlijkse tentoonstelling voor modellen die zijn gebouwd door Europese LEGO bouwers.

Sommige van de werken van Rene zijn tentoongesteld in Rusland en China als onderdeel van een reizende expositie. Zijn modellen zijn ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Nederland te zien geweest. 

Website:  www.1000steine.de
Email:  rene@1000steine.com

 Nicholas Foo
Hij is de enige in Azië gestationeerde (Singapore) LEGO Certified Professional, en Nicholas Foo creëert unieke cadeaus gebruik makend van LEGO materialen. Door zijn creaties af te stemmen op de individuele behoeften van zijn klanten creëert Nicholas prachtige cadeaus die zowel de gever als de ontvanger enorm veel plezier geven. een paar van zijn creaties zijn onder andere het iconische Merlion beeld van Singapore, en een op schaal gemaakte Aap op motor model.

Door te bouwen met de LEGO steen, welke voor hem staat voor een enorm simpel ontwerp met talloze mogelijkheden, als je je fantasie maar gebruikt, vind Nicholas er de uitdaging in om grote schaal modellen te maken en modellen voor shows en goede doelen. Een paar voorbeeld van zijn grootste werken zijn onder andere een 1.65 meter grote Retro Racket en een gedetailleerde op minifigschaal gebouwde stad met meer dan 16.000 elementen.

Nicholas is de oprichter van Blackbulb, een bedrijf dat uitgaat van de waarden creativiteit, plezier en kwaliteit. 

Website:  http://blackbulbcreations.blogspot.com
Email:  blackbulb@yahoo.com

 Sean Kenney
Sean Kenney is een fulltime kunstenaar die exclusief met LEGO stenen werkt. Zijn basis is New York City, waar hij werk heeft geproduceerd voor allerlei galeries, museums, televisie, publicaties, bekende mensen en bedrijven als Google, ABC, JP Morgan Chase, ELLE, en FAO Schwarz.

Door LEGO stenen te gebruiken om kunst mee te maken hoopt Sean dat kinderen geïnspireerd zullen worden om hun fantasie te leren visualiseren en er de prachtigste bouwwerken mee te maken. 

Al meer dan 30 jaar speelt LEGO speelgoed een belangrijke rol in het leven van Sean, eerst als kinderspeelgoed, daarna als hobby, en nu als 's werelds leukste baan.

Sean's werk is continu te zien op allerlei media kanalen in Noord Amerika, Europa en Azië, en hij heeft wereldwijde roem vergaard als een van de eerste LEGO kunstenaars in de wereld.

Website:  www.seankenney.com
Email:  info@seankenney.com

 Dan Parker
LEGO kunstenaar Dan Parker “herontdekte” LEGO op zijn 29e en begon de creatieve en professionele mogelijkheden ervan te ontdekken.

In 2000 richtte hij de TBP Group op, een bedrijf dat op maat gemaakte LEGO displays, evenementen en educatieve bijeenkomsten levert. Vandaag de dag is TBP een onafhankelijke LEGO studio welke een prachtige lijn van aan LEGO gerelateerde producten en services levert. De faciliteit is open voor publiek en heeft er een traditie van gemaakt om jonge LEGO kunstenaars de kans te geven mee te doen aan de projecten. 

Significante projecten van de studio in Puget Sound zijn onder andere een kersttentoonstelling van 400.000 onderdelen, een 10 foot grote Vrijheidsbeeld, en een vakantietrein display welke al meer dan tien jaar in een lokaal museum tentoon wordt gesteld. Het bedrijf doet ook de coördinatie van de fan shows in LEGOLAND, en heeft verscheidene kunstwerken gemaakt voor diverse bedrijven. 

Email:  dnvpark@juno.com

 Adam Reed Tucker

Zijn inspiratie haalt hij uit de skyline van Chicago waarbij de gevolgen van de grote brand van 1871 en de hedendaagse architectuur hem het meest aangrijpt. Zolang hij zich kan herinneren is hij al gefascineerd door de skyline van Chicago. Hierdoor heeft hij er voor gekozen om architectuur te gaan studeren. 

 

Het idee achter Brickstructures, Inc. is ontstaan uit een concept dat Adam ontwikkelde gedurende de laatste jaren van zijn studie. Hij noemde het Artitecture™. Dit fictieve woord staat voor de twee dingen die hem het meest interesseren: Kunst en Architectuur.  Binnen de wereld van de architectuur interesseert Adam zich voornamelijk in het maken van wolkenkrabbers. 

 

De uitdaging die hij zag is de volgende: Hoe kan ik Kunst gebruiken om de complexiteit van het ontwikkelen en bouwen van wolkenkrabbers inzichtelijk te maken? De oplossing was even uniek als simpel: gebruik iets dat mensen herkennen, waar ze mee zijn opgegroeid en waar de meeste zich in kunnen herkennen: het LEGO steentje. 

Website: www.brickstructures.com 

Email: adam@Brickstructures.com

 Robin Sather
Robin speelt en verzamelt al meer dan 35 jaar LEGO. Hij was een actief lid in de LEGO fan community voor meer dan 15 jaar en is Canada’s enige LEGO Certified Professional. Het idee van het Certified Professional Programma kwam van hem.

In 2004 richtte Robin samen met anderen Brickville DesignWorks op, een bedrijf dat LEGO gebruikt om evenementen, tentoonstellingen, werken op bestelling en educatieve bijeenkomsten levert.   Robin’s tentoonstelling zijn in prominente Canadese wetenschappelijke centra's en museums te zien geweest en bevatten onder andere enorme dinosaurussen, een enorme Egyptische sphinx, fantastische kastelen en nog veel meer. Hij is meerdere keren op de nationale televisie geweest en zijn werken zijn te zien in diverse tijdschriften.

Robin beleeft veel plezier in alle aspecten van het bouwen, maar vind het vooral leuk om kastelen, piraten en andere historische themas uit te werken. Robin is een verhalen verteller en LEGO is zijn medium.

Website:  http://www.brickville.ca
Email:  robin@brickville.ca

 Nathan Sawaya


Nathan Sawaya is een fulltime professionele kunstenaar, die zijn werk, het maken van prachtige grote LEGO  sculpturen, heeft gefine-tuned als LEGO Master Model Builder voor het LEGOLAND Californië thema park in Zuid Californië.

Nathan’s werk bestaat voornamelijk uit driedimensionale sculpturen en zeer grote mozaïk portretten. Sommige van zijn bekendste werken zijn een enorm zwart-wit zelfportret, een ode aan de heropbouw van de stad New Orleans, 's werelds grootste LEGO schip en een serie van ionische beelden die lijken op mensfiguren onder de naam Red, Yellow, and Blue.

Nathan’s kunstwerken toeren door Noord Amerikaanse museums in een show getiteld, The Art of the Brick. Het is de enige tentoonstelling in zijn soort, waarbij de LEGO steen wordt gebruikt als een kunst medium. 

He bouwt dagelijks in zijn studio in Manhattan en doet ook werk op bestelling voor individuele personen en bedrijven. Verder kunnen zijn werken worden gehuurd om een show van een eye-catcher te voorzien. 

Website:  www.brickartist.com
Email:  nathan@brickartist.com

 Beth Weiss

Beth Weis is haar hele leven al met LEGO stenen aan het bowuen. Na de geboorte van haar vierde kind in 1994, heeft ze een bedrijf opgericht, welke haar bouwkosten moest dekken, en waarmee ze kinderen wilde stimuleren in de sociale, emotionele, cognitieve, en motorische vaardigheden. Ze begon les te geven op de  South Park School en de Deerfield Park District. Kort na de introductie van “Leren door LEGO won het de “Best New Early Childhood Program” prijs op een conferentie genaamd Parks and Recreation.

Beth geeft nu les aan 11 klassen en facilliteert elke week diverse LEGO partijtjes, in aanvulling op workshops, vrijwilligerswerk, evenementen, kamp programma's, team-building, conventies, fairs, scouting evenementen, en school bezoeken.  Beth’s grootste project is het bouwen van vlaggen op ware grootte samen met haar leerlingen, welke tentoongesteld zijn op "Brickworld" in juni 2008. Ze werkt ook met driedimensionale LEGO kunst en nodigt haar leerlingen uit om te assisteren. 

 

Website: www.bethweis.com

Email: beth@bethweis.com