Dossier: 10 jaar LEGO Star Wars.

 

LEGO vroeg in januari 2008 om input van de fans over welke set zij wilden om het 10 jarig jubileum van LEGO Star Wars te vieren:

 

LEGO Star Wars zal haar 10de verjaardag vieren in 2009. Het zijn 10 fantastische, erg succesvolle jaren geweest met prachtige modellen en erg loyale en betrokken fans. Dank jullie voor jullie betrokkenheid en enthousiasme voor al die jaren! Om deze verjaardag te vieren willen we een speciaal Ultimate Collector model ontwikkelen voor de prijs van rond de 150 EURO. We willen graag jullie ideeën als input van welk model jullie graag zouden zien om de verjaardag te vieren en het beste de LEGO Star Wars waarden kan vertegenwoordigen. We vergaren informatie vanuit diverse kanalen, waaronder ook het Lusasfilm team. 

 

Daardoor kunnen we niet beloven dat het model dat door de fans is aanbevolen ook daadwerkelijk zal worden gemaakt in 2009, als er een super mooi nieuw iets uit de Lucasfilm studios komt. Geef ons jouw mening door de volgende vragen te beantwoorden:

 

1. Welk model beveel jij aan om de LEGO Star Wars verjaardag te vieren in oktober 2009?

2. Moet het een model in minifiguur schaal zijn of een groot model?

3. Welke hoofdkarakters / minifiguren moeten er bij het model zitten?

4. Welke functies zou het model moeten hebben?

 

Uiteindelijk werd het dit model:
LEGO Star Wars: The Clone Wars Fan's Vote Anniversary Edition - Home One Mon Calamari Star Cruiser (7754) Zie afbeelding hiernaast...

Dossier nr 8.: 10 jaar LEGO Star Wars.

In 2009 werd het hele jaar aandacht besteed aan de 10 verjaardag van LEGO Star Wars. Zo kwam er een prachtige poster uit met alle Star Wars minifiguren waarvan er slechts 15.000 werden gedrukt, welke werden weggegeven bij Star Wars aankopen op 3 en 4 mei 2009. 

Verder was er tijdelijk een LEGO Darth Vader minifiguurtje (10.000 stuks) verkrijgbaar welke helemaal chroom look had, deze werd in doosjes verstopt.

Daarnaast waren er allerlei LEGO sets die in het teken stonden van 10 jaar LEGO Star Wars.

En er werd een chromen versie van de LEGO Stomtrooper uitgegevens als magneet setje.

LEGO Systems, Inc. in Amerika vierde haar jaar lange feestje van 10 jaar LEGO STAR WARS, haar eerste product onder licentie, met de uitnodiging aan de fans om mee te doen aan de zoektocht naar R2-D2 in een landelijk evenement met de favoriete droid van de fans in de hoofdrol. Dit kreeg vorm door online geanimeerde strips welke te samen een 5 minuten durende mini LEGO STAR WARS CGI animatie film vormden, "The Quest for R2-D2" ging in premičre als een commercial op de Amerikaanse versie van  Cartoon Network op prime time in de programmering op vrijdag 28 augustus om 9 uur 's avonds.

LEGO Star Wars feiten:

  • Van 1999 tot het eind van 2008, zijn in totaal 106.107.779 LEGO Star Wars producten verkocht.
  • In 2008, zijn bijna 15 miljoen LEGO Star Wars sets verkocht, wereldwijd, wat gelijk staat aan een gemiddelde van: 40.402 dozen per dag, 1.683 dozen per uur, 28 dozen per minuut, elke dag, over de hele wereld.
  • Er zijn in totaal 182 LEGO Star Wars sets ontwikkeld de afgelopen 10 jaar.
  • De best verkopende LEGO Star Wars set is de originele 7140 X-wing Fighter uit 1999.

  • Van 1999 tot 2009, zijn er in totaal  254 LEGO minifigures geďntroduceerd om de plezier en de creativiteit te bevorderen en tevens een grote verzamelwoede tot stand bracht binnen de LEGO Star Wars franchise.
  • Het grootste LEGO Star Wars model dat ooit is gemaakt en verkocht is de Ultimate Collector’s Millennium Falcon, welke  5.197 onderdelen bevatte en in oktober 2007 op de markt kwam.

  • In 2006, werd LEGO Star Wars door de Toy Industry Association onderscheiden met de Toy of the Year (T.O.T.Y.) Award voor het beste activiteits speelgoed.
  • LEGO Star Wars: The Video Game, gereleased in 2005,  werd zeer goed verkocht:  6,7 miljoen stuks werden er wereldwijd verkocht, het spel stond in de top 10 video games van het jaar in de V.S.  In 2006, werden van de game LEGO Star Wars 2 8,2 miljoen stuks verkocht, dit spel kreeg de BAFTA Award for Best Gameplay. LEGO Star Wars: The Complete Saga, gereleased in 2007, was goed voor de verkoop van 3,4 miljoen stuks.