In 1982 bestond LEGO 25 jaar in Nederland. Dat jaar was er een grote jubileum wedstrijd. Er was een voorronde die in 250 speelgoedwinkels in Nederland werd gehouden, daarna een tweede ronde die werd gehouden in Ponypark Slagharen, Duinrell, Beekse Bergen en de Flevohof (nu Walibi). Uiteindelijk was er dan de grote finale, deze werd gehouden op Schiphol. De winnaar mocht zich 'De kampioen LEGO bouwen van Nederland' noemen.

Op 12 maart bestaat LEGO Nederland 25 jaar. In geheel Nederland worden in samenwerking met LEGO winkeliers 250 bouwwedstrijden georganiseerd met als slotstuk voor de finalisten een grandioze bouwdag op Schiphol. Meer dan 25.000 kinderen nemen aan deze wedstrijden deel.

Dossier nr 7.: 25 jaar LEGO in Nederland.


Hieronder allerlei informatie over 25 jaar LEGO in Nederland die we hebben gevonden op internet en in de diverse LEGOkranten uit 1982:

 

Wie uiteindelijk de titel heeft gewonnen hebben we helaas niet terug kunnen vinden... Wie het weet mag contact met ons opnemen!

 

Button:

 

Hieronder het jasje dat de winnaar aan mocht trekken nadat hij de bouwwedstrijd gewonnen had:

Dit jasje was eigendom van Jeroen van Dorst. Hij won destrijds een regiofinale. Helaas won hij geen prijs op de landelijke finale.

Voorzijde

Voorzijde

Voorzijde

Achterkant

De medaille voor de gelukkige winnaar!