Dossier: Van LEGOLAND Carlsbad naar LEGOLAND California.

 

LEGOLAND California opende haar deuren in 1999. Tijdens de bouw van het park had men echter een andere naam in gedachten: LEGOLAND Carlsbad.  Waarom de naam uiteindelijk veranderde is niet duidelijk. 

LEGOLAND California is het derde LEGOLAND Park. In 1999 ging dit park open. Het park had in eerste instantie een andere naam: LEGOLAND Carlsbad. Bij de opening heette het echter al LEGOLAND California, dus ergens tijdens de bouw moet de naam zijn aangepast. De eerste folders van het park spreken wel van LEGOLAND Carlsbad. Het park ligt vlakbij CaliforniŽ in Florida in de V.S. Het is het eerste LEGOLAND Park in Amerika. Het park ligt bij een stad aan de Californische kust: Carlsbad. Het park heeft meer dan 50 attracties, shows en interactieve uitdagingen. Ook is hier de grootste LEGO shop van Amerika te vinden.

Het park bevat modellen, gebouwen en omgevingen opgebouwd uit 30 miljoen lego stenen. LEGOLAND California is strategisch gelegen: 30 mijl vanaf Seaworld, 60 mijl vanaf Disneyland en25 mijl vanaf het beroemde San Diege Zoo's Wild Animal Park. het ligt op 30 minuten vanaf de wijngaard van Temecula Valley een groot familie vakantie gebied.

Dit is het enige LEGOLAND park ter wereld dat het gehele jaar door geopend is. Een van de nieuwste aanwinsten van dit park is een model van de Freedom Tower, het gebouw dat op de plek van het World Trade Center zal worden herbouwd.

Hieronder enkele folders en brochures waarin LEGOLAND California nog LEGOLAND Carlsbad wordt genoemd.

Dossier nr 11.: Van LEGOLAND Carlsbad naar LEGOLAND California.