Stap 7: Samenvoegen tot LEGO set

Als de transportcontainers zijn gevuld, gelabeld en gescand, slaat een robot ze op in een magazijn, totdat ze nodig zijn om in een LEGO set verwerkt te worden. Te sets worden samengesteld op een andere productielijn, meestal in een LEGO fabriek in Tjechië, Denemarken of Conetticut. Tijdens het verpakkingsproces gaan de containers automatisch open en dicht, terwijl er een precies aantal stenen in een polypropylene zakje wordt gestopt. Een machine weegt deze zakjes om er zeker van te zijn dat de inhoud goed is. Als een specifiek zakje niet het goede gewicht heeft, kan een operator het zakje terug in het proces gooien, zonder dat een complete set weer uit elkaar gehaald moet worden. Hierdoor heeft een LEGO set verschillende zakjes met elementen. Deze zakjes maken deel uit van een geautomatiseerd verpakkingsproces, en ze zorgen er voor dat er in elke doos het juiste aantal elementen zit.

Afbeelding 1:

Opslagplaats van LEGO elementen

Hier worden de LEGO elementen in Billund bewaart tot ze naar een andere fabriek gaan om in een LEGO set te worden gestopt.

 

 

 

 

 

Aan het einde van het proces vouwen verpakkingsmedewerkers de dozen en voegen eventueel nog enkele elementen toe. Verder controleren zij of de machines geen fouten hebben gemaakt. De gesloten dozen worden opgeslagen en later over de hele wereld verscheept. Elk jaar worden er ongeveer 400.00 tot 500.000 dozen gevuld op deze manier.
De dozen worden gewogen om na te gaan of er geen elementen ontbreken. 

 

Een groot deel van het productieproces vind plaats in Klando, Tjechië en Billund, Denemarken. Alles bij elkaar producten de LEGO fabrieken elke minuut 33.000 stenen en in totaal 16 bilioen stenen elk jaar. De productieafdelingen kunnen 3.000 verschillende elementen maken, inclusief 3 miljoen banden, en deze onderdelen gaan elk uur in 37.000 LEGO sets.