LEGO bordspellen 

 

Welkom op de LEGO spellen pagina!

Sinds augustus 2010 zijn de LEGO bordspellen in Nederland verkrijgbaar. Op deze en volgende pagina's alle informatie over deze spellen.

Klik hier om alle krantenartikelen over deze spellen te lezen.

Klik hier om de spellen te bekijken en om alles te weten te komen over een bepaald spel, zoals spelregels enzovoort.

Alle LEGO spellen op een rij!

LEGO Spellen is een combinatie van het bekende LEGO bouwspeelgoed en de gezelschapspellendie je met familie of vrienden kan spelen. De LEGO Spellen bestaan geheel uit LEGO stenen. Elk spel bestaat uit drie fases: BOUWEN, SPELEN en VERANDEREN. Deze laatste fase is typerend voor het LEGO Spellen concept. Dankzij de LEGO stenen kan iedereen gemakkelijk het ontwerp en daarmee de aard van het spel veranderen. Met de unieke LEGO Dobbelsteen kun je bovendien spelregels aanpassen door de steentjes van de dobbelsteen te veranderen.

 

Laat kinderen hun eigen spel ontwerpen

Ons vermogen als volwassenen om nieuwe manieren te vinden om problemen op te lossen en ons snel aan te kunnen passen aan onbekende situaties, is afhankelijk van onze creativiteit. De basis van creatieve ontwikkeling wordt gelegd tijdens onze jeugd. Met simpele tips en trucs kunnen ouders hun kinderen helpen in hun creatieve ontwikkeling.

 

Creatief zijn betekent ook dat je zelfstandig en innovatief problemen kunt oplossen.  Daarom moet je kinderen uitdagingen bieden die passen bij hun leeftijd. In het begin kan dat het vinden van de juiste steen voor een toren zijn, later wordt het complexer zoals het bouwen van een huis of bed voor de giraffe…

 

"Vrij Spelen" zorgt ervoor dat kinderen hun fantasie ontwikkelen

Voor kinderen is spelen een uitbeelding van hun fantasie. In deze context is “vrij spelen” heel erg belangrijk. Hier kunnen kinderen het initiatief nemen en de dingen creëren en veranderen zoals zij willen. Naast vrij spelen zijn er ook gezelschapsspelen die gericht zijn op het aanmoedingen van creativiteit. Met LEGO® Creationary bijvoorbeeld, bepalen de jonge spelers zelf het verloop van het spel en bouwen de voorwerpen die nodig zijn.

 

Regels veranderen bevordert de creativiteit

Bestaande regels veranderen vergt ook creatieve vaardigheden. Moedig je kind voor de volgende spelronde aan om zelf de regels te verzinnen en te veranderen. Door het spelen met ouders of leeftijdsgenoten bevordert het onderhandelen over de regels niet alleen de creativiteit, maar ook de vaardigheid om te communiceren. Voor fabrikanten als LEGO Groep is de mogelijkheid om het spel te veranderen of opnieuw uit te vinden, ingebouwd in het spelconcept. Zo zijn de nieuwe LEGO Spellen gebaseerd op het principe “BOUWEN – SPELEN – VERANDEREN”.

 

Neem de tijd…

Tegenwoordig hebben zelfs kinderen vaak overvolle agenda’s. Geef je kind meer tijd en ruimte om vrij te spelen. Hierdoor kan het voor zichzelf beslissen wat het nodig heeft om de wereld te verkennen en zich te ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo.

 

Interesse wekken voor het onbekende

Creativiteit wordt het beste ontwikkeld in onbekende situaties en met spelvormen die nieuwsgierigheid en avontuurlijkheid bij de kinderen opwekken en die hen tegelijk ook de kans geven om iets nieuws te leren. Spellen die je als speler meenemen naar een andere wereld zijn hiervoor het meest geschikt omdat je dan ontdekkingen kan doen op een manier die bij je leeftijd past. Het nieuwe LEGO® spel Ramses Pyramid bijvoorbeeld, neemt je kind mee in de spannende tijd van Koning Ramses, die in dit spel terugkeert als Mummie Koning. Er zijn ook LEGO Spellen die hen een kijkje geven in de wereld van piraten en schattenjagers of spellen die hen een heelal laten verkennen wat ze zelf hebben gebouwd. Begeleid je kind op deze speelse ontdekkingsreis en geef antwoord op vragen. Zo kunnen jong en oud er samen van leren.