Kaatsheuvel (Noord-Brabant) - Op 8 november voegt de Efteling weer een sprookje toe aan het toch al drukbevolkte bos in Kaatsheuvel. Op de dag dat de Winter Efteling van start gaat, kunnen bezoekers voortaan genieten van De nieuwe kleren van de keizer. Als voorschotje op het nieuwe sprookje bouwde Brick Factory op verzoek van de Efteling het tafereel na in LEGO-steentjes. 

Bij de LEGO-tentoonstelling, die nog de hele week in het Fata Morganacomplex van de Efteling te bezoeken is, pronkt een mozaïek waarop te zien is hoe het sprookje De nieuwe kleren van de keizer er uit gaat zien. Maker Brick Factory kreeg een plaatje van de maquette van de nieuwe vertelling en stelde aan de hand daarvan het LEGO-mozaïek samen.

Het sprookje vertelt het verhaal van een ijdele vorst die de hele dag voor zijn spiegel kleding staat te passen. Op een dag komen er twee wevers aan de paleispoort die beweren een stof te hebben die uitsluitend zichtbaar is voor mensen die ijverig en slim zijn. De keizer ziet niets, maar durft dat niet te bekennen, immers hij geeft dan toe noch ijverig, noch slim te zijn. Tijdens een optocht wil de keizer zijn nieuwe gewaad aan zijn volk laten zien. Geen enkele onderdaan laat echter merken dat de vorst helemaal bloot over straat gaat, bang om voor dom en lui uitgemaakt te worden. Als echter een jongetje roept dat de keizer poedelnaakt is, begrijpt hij dat hij bedrogen is en dat hij voortaan niet meer zo ijdel moet zijn.

Voor de toevoeging in het Sprookjesbos hebben Efteling-ontwerpers een klassieke paleisgevel ontworpen. In een klein bijgebouw zit een kleermaker druk te werken aan het kostuum van de keizer, die regelmatig met zijn hofhouding langs het publiek paradeert. Het nieuwe sprookje is nu als mozaïek te zien in LEGO en vanaf 8 november naast Het meisje met de zwavelstokjes in de Efteling.