Billund (Denemarken) -“We zijn trots dat we nog meer meisjes mogen verwelkomen in de wereld van de LEGO videogames. Ook nog eens met een titel gebaseerd op de best verkopende LEGO Friends lijn,”aldus Tom Stone, Magaging Director bij TT Games (ontwikkelaar). “LEGO Friends stelt spelers in staat om hun persoonlijke avontuur te beleven en tegelijkertijd uiting te geven aan hun eigen stijl en persoonlijkheid.”

 

Heartlake City LEGO Friends verwelkomt spelers in Heartlake City, waar zomerpret op hen wacht! Spelers hebben complete vrijheid om hun unieke stijl te uiten, gebieden te verkennen en activiteiten te ondernemen die hen het meest interesseert, zoals: het perfectioneren van een dansroutine in de studio, het nemen van doeltrappen tijdens de voetbaltraining of het bezoeken van de winkel om coole voorwerpen te verkrijgen, waarmee je je karakter aan kunt passen, terwijl je een vriendschap opbouwt met 5 nieuwe vrienden.

 

Vriendschappen erg belangrijk

Het opbouwen van vriendschappen vormt het hart van de game. Spelers ontmoeten nieuwe vrienden en gaan met hen op speciale avonturen. Zo kunnen ze Emma helpen om foto’s te maken voor haar volgende krantenartikel of liedjes beoordelen voor Andrea’s volgende optreden. Met ieder avontuur dat ze beleven met hun vrienden beleven, wordt de vriendschap hechter. Zodra spelers de status van ‘echte vriend’ bereiken met alle karakters kunnen zij voor hen een Heartlake Celebration bouwen.

 

Huisdieren met eigenschappen

Bovendien kunnen spelers voor verschillende huisdieren zorgen, door hen te trainen en mee te laten doen aan huisdierenshows. Ieder huisdier heeft een speciale eigenschap die spelers kunnen inzetten om hen te helpen met hun avonturen. Ook kunnen spelers van gedaante wisselen met hun liefdevolle huisdieren om zo de game vanuit hun perspectief te ervaren.

 

LEGO Friends is een leuk spel. Je kunt allerlei avonturen beleven. Er zijn verschillende levels. De eerste level is Olivia's huis. De tweede level is Heartlake school, de derde level is de Klaverweide, de vierde level is Mainstreet, de vijfde level is de Jachthaven in het stadspark.

 

Je kunt bij elke level huisdieren verdienen. Zoals een hondje, een poesje, een robot, een vogeltje en een eekhoorn. Je verdient een huisdier als je dat huisdier helpt. Je kunt dan wedstrijden met de huisdieren doen. Je krijgt dan een, twee of drie sterren.

 

Je hebt een rugzak, daarin kunnen allerlei items zitten. Zoals een boek, een ijsje, een krant, een jong boompje, een schep en een camera. Je moet allerlei opdrachten doen als Olivia's nichtje. Je moet Olivia's vriendinnen helpen bij allerlei taken. Je kunt tijdens het spel die items verdienen door allerlei taken uit te voeren in het spel.

Conclusie: De LEGO Friends game is weer een echte LEGO game voor de Nintendo 3DS. Het is de bedoeling dat je door de diverse levels heen speelt en dan allerlei opdrachten uitvoeren. Je verzamelt al spelende leuke huisdieren, die weer van allerlei trucjes kunnen. Je moet ook bij LEGO Friends proberen om zo veel mogelijk LEGO nopjes verzamelen.  De nopjes zijn geld waarmee je allerlei dingen kunt kopen in het spel, zoals een dierensnoepje uit een automaat. De game is erg leuk en uitdagend. Je kunt bijvoorbeeld paardrijden. Verder kun je als nichtje van Olivia allerlei avonturen beleven in het bos of in de haven. Elk dier uit het spel heeft zijn eigen vaardigheden om in te zetten tijdens het spel.

Een super spel voor zowel meisjes als jongens, en een mooie aanvulling op je LEGO games voor de Nintendo 3DS! Wel jammer dat het spel Engels gesproken is, maar het spel is wel ondertiteld.