02 mei 2014
LEGOLAND Billund: Miniland, de wereld in LEGO stenen
Billund (Denemarken) - LEGOLAND Billund is constant aan verandering onderhevig. We hebben dit jaar het Miniland gedeelte zeer uitgebreid op de foto gezet. Hieronder zie je de diverse gedeelten van Miniland in LEGOLAND Billund Resort op de foto.

LEGO Top: een kijkje op Miniland van bovenaf:

 

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Kasteel Neuschwanstein.

Koning Ludwig II van Bayeren bouwde dit fantastische kasteel op de top van de Alpen in Zuid-Duitsland tussen 1869 en 1886. Het LEGO model bevat 236.000 LEGO stenen

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Beverly Hills.

De plek waar vele Hollywood sterren en andere rijke en beroemde mensen wonen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Victoriaanse houten huizen.

Kleurrijke houten huizen met veel interessante details. De originele huizen werden gebouwd tussen 1865 en 1900.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: MANN's Chineese Theater.

De wereldberoemde bioscoop aan de Hollywood Boulevard met de Walk of Fame en de namen van honderden beroemde film sterren.

 

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Haven van Kopenhagen.

Sinds 2001 wordt de haven van Kopenhagen door de Copenhagen Malmö Port Authority bestuurd. Deze is ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling in het haven gebied.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Centrale Brandweer Kazerne Kopenhagen.

Kopenhagens Centrale Brandweerkazerne werd ontworpen door de stadsarchitect Ludvig Fenger en in gebruik genomen op 30 april 1892.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Rosenberg Kasteel.

De zomerresicentie van de koning buiten de stad. Gebouwd tussen 1606 n 1633. Tegenwoordig is het gebouw een museum in het midden van Kopenhagen waar onder andere de Deense Kroonjuwelen worden ten toon gesteld. Het model bevat 147.000 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Nyhavn (Nieuwe Haven)

Gebouwd in 1673. Dit kanaal lig in het hart van Kopenhagen. Nyhavn is omringd door een pitoresk disctrict met veel restaurants. Het model van de haven van Kopenhagen bevat 3.500.000 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Amalienborg.

Amalienborg werd gebouwd door vier nobele families in 1754. De vier rococo woningen werden eigendom van de koninklijke familie in 1794 en is vanaf die tijd altijd het koninklijke onderkomen in Kopenhagen geweest. Het LEGO model heeft een diameter van 7,5 meter en bevat 900.000 LEGO stenen en 40.000 LEGO ramen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Amalie Tuinen.

De Amalie Tuinen zijn een geschenk van A.P. Møller aan Denemarken en Kopenhagen. De tuinen werden ontworpen door Jean Delogne en geopend in 1983. De vier kolommen en op de zon gelijkende figuren in de fontein werden gemaakt door Arnaldo Pomodoro.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Kleine stad.

De eerste modellen in Miniland Billund. Dit verzonnen stadje is een typisch klein stadje die je zomaar ergens in Denemarken zou kunnen aantreffen tussen 1900 en 1925. In de modellen zijn 433.000 LEGO stenen verwerkt.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Nybjerg Watermolen.

Niet ver van LEGOLAND Billund staat de historische watermolen die al in 1548 werd gebouwd. Het model bevat 55.000 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Ribe.

De oudste stad in Denemarken. Ribe werd opgericht in het jaar 700. De vloed kering in de haven geeft de dramatische overstormingen in de geschiedenis van Ribe weer. In deze modellen zijn 553.000 LEGO stenen verwerkt.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Deense Westkust en Hirtshals.

In het verleden werden de stranden van Denemarken gebruikt om met vissersboten aan te leggen of om reddingsboten het water in te krijgen. Dit alles zie je gebeuren in dit panorama van het zeestadje Nørre Voruper. De vuurtoren van Hirtsjals heeft de schippers op de Noord Zee meer dan 140 jaar de weg gewezen. De lichtstraal kan vanaf een afstand van 45 kilometer gezien worden. In deze modellen zijn 450.000 LEGO stenen verwerkt. 

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Lodbjerg Kerk.

Een van de kleinste kerken in Denemarken werd gebouwd rond 1400 en staat in een geïsoleerde setting aan de West kust van Jutland. Dit model bevat 7.600 LEGO stenen

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Skagen.

Het eerste vuurbaken werd in 1561 in Skagen opgezet in opdracht van Koning Frederik II. Het was niet meer dan een open vuurplaats op de top van een toren. Later werd het vervangen door de eerste vuurtoren in 1747. De toren van de kerk welke is begraven door het zand van de duinen is een van de andere navigatiepunten voor de zeemannen in Skagen. Voor deze modellen werden 310.000 LEGO stenen gebruikt.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: MØGELTØNDER.

Slotsgaden is omschreven als het mooiste stadsstraatje van Denemarken. De meeste huize dateren van de mid-18e eeuw. De kerk is een van de grootste kerken in het land, en heeft Denemarkens oudste kerkorgel nog in gebruik. Voor de modellen in dit gebied zijn 650.000 LEGO stenen gebruikt.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Dybbøl Molen.

Na de oorlogen in 1848 en 1864 werd deze molen een Deens nationaal monument. Er zijn 50.000 LEGO stenen gebruikt voor dit model.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Luchthaven van Billund

IJsvrij maken van de vliegtuigen. Gedurende erg koud weer worden de vleugels van vliegtuigen besproeid met een anti-vries vloeistof. Overtollige vloeistof word weer verzameld om het milieu te beschermen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Vliegtuig Tentoonstelling.

Gedurende haar korte geschiedenis heeft de luchtvaart een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hier staan allerlei interessante exemplaren van deze vliegtuigen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Schackenborg.

Dit grote huis in Møgeltønder vlakbij de grens van Duitsland is gebouwd tussen 1661 en 1664. Het is tegenwoordig het huis van ZKH Prins Joachim en HKH Prinses Marie. Het model bevat 190.000 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Energie in Denemarken - Brædstrup.

Er worden al jaren experimenten gedaan met zonnepanelen op de daken van de huizen in Brædstrup. Voor de gemiddelde energiebehoefte van een gemiddeld gezin in Denemarken heb je 50M² zonnepanelen nodig. In augustus 2007 begon met in de energie centrale in Brædstrup met het verwarmen van de centrale door middel van een grote zonnepanelen veld. De centrale levert ook warm water aan de mensen die in het gebied wonen. Zie je drie op zonnepanelen aangedreven auto's?

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Energie in Denemarken - Nybro Gas fabriek.

Voor het gas uit de Noordzee naar de gebruikers gaat zorgt de gasfabriek in Nybro dat er druk op de gasleidingen goed is en dat het gas de juiste samenstelling heeft. De fabriek behandelt dagelijks 20 miljoen kuub natuurlijk gas uit de Noordzee, wat genoeg is om 10.000 huishoudens een heel jaar van gas te voorzien. Een gemiddeld huishouden in Denemarken gebruikt 2.000 kuub gas per jaar.

Het model met de ronding in het dak is een voormalige energiecentrale. Tegenwoordig huisvest het gebouw de Academie van Muziek en Muzikale Comminucatie.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Energie in Denemarken - Installatieschip Sea Intaller.

Sea Installer is een 132 meter lange en 39 meter breed installatieschip dat zorgt voor het verover en de installatie van in totaal 111 windturbines in het offshore windpark Anholt Havmølepark. Sea Installer is een krik schip. Dat betekend dat het schip haar vier benen kan laten zakken en zichzelf kan oplichtten uit het water. Hierdoor komt het vaartuig in een stevige positie om de wind turbines te kunnen installeren, zonder last te hebben van de sterke oceaan stromingen, grote golven en het verschil in getijde. Het schip kan tot acht wind turbines in een keer vervoeren.

 

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Energie in Denemarken - Olieproductie in de Noordzee.

De pompen van deze boortoren pompen olie en gas vanuit de zeebodem omhoog. Nadat alles is gescheiden en schoongemaakt kan de olie en het gas door de pijpleidingen die op de bodem van de zee liggen naar het vaste land worden getransporteerd. De medewerkers kunnen aan boord van de toren slapen, eten en werken. Schepen en helikopters verzorgen de levering van goederen en het vervoer naar het vaste land.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Energie in Denemarken - Anholt Offshore Wind Park.

Anholt Offshore Wind Park is gebouwd in de zee tussen Grenaa en Anholt en is sinds de herfst van 2013 operationeel en bevat 111 windturbines. Het is Denemarkens grootste offshore wind park en zal 4% van alle energie in Denemarken kunnen opwekken. Een offshore wind turbine is 141,6 meter hoog en weegt 460 ton. Dit is net zo veel als 24 giraffen die op elkaar gestapeld zijn, of het gewicht van 61 volwassen olifanten.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Energie in Denemarken - Geothermische verwarmingsfabriek.

Een geothermische verwarmingsinstallatie gebruikt de warmte uit de aarde. Heet water word vanuit de diepe bronnen onder het aardoppervlak naar boven gepompt, door leidingen in hitte-uitwisselaars of hittepompen geleid, en daarna als koud water weer terug onder de grond gepompt. De bronnen liggen op 1 tot 2,5 kilometer diepte waar de water temperatuur tussen de 35°C en 80°C is. De temperatuur in de hogedrukkamer van de fabriek is tussen de 1200°C en 1400°C.

Transformators verlagen het hoge voltage uit de transportleidingen naar een lager voltage dat we kunnen gebruiken in onze huizen. (230/380Volt)

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Bergen Noorwegen.

Bergen werd gesticht in 1070. Het fort van Bergenhus werd in de Middel Eeuwen gebouwd en bestaat uit de Rosenkrantsz toren en de Hákons  Hal. De hal word tegenwoordig nog steeds gebruikt als hoogwaardigheidsbekleders de stad bezoeken. De kerk ui de 12e eeuw, de Mariakerk is een van de oudste gebouwen in Bergen. De modellen bevatten 319.00 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Bergen Noorwegen.

De oude gebouwen komen uit de tijd dat Bergen tot de Hanzesteden behoorde. De kerk, Korskerk werd gebouwd rond 1150 en is al diverse keren beschadigd door brand. De kabelbaan naar Fløien ligt op een hoogte van 300 meter boven de stad en is sinds 1918 in gebruik. In de modellen in dit gebied zijn 2.347.000 LEGO stenen verwerkt.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Noorwegen.

De Borgund kerk is rond 1150 gebouwd. Het gebouw bestaat volledig uit hout. De omliggende landschappen zijn gebaseerd op het zuidelijke gedeelte van Noorwegen. De modellen in dit gebied bevatten 291.000 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Het Götakanaal in Zweden.

Tussen 1810 en 1832 werd het Göta kanaal gegraven. Het strekt 190 kilometer van Vänern meer tot het Kattegat. Met in totaal 58 sluizen reikt het kanaal 91,5 meter boven zee niveau op het hoogste punt. De eerste sluis ligt hier op de scheepswerp van Sjötorp aan het Vänern meer. De modellen in dit gebied bevatten 483.000 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Nederland.

De windmolens zijn onderdeel van een typisch Hollands landschap waar kanalen een erg belangrijk transport systeem zijn. Het model van het Nederlandse landschap bevat 2.100.000 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Amsterdam.

De hoofdstad van Nederland, met haar levendige kanaalverkeer. De karakteristieke brug is "de Magere Brug". Het Nederlandse landschap is gebouwd met behulp van 2.100.000 LEGO stenen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Schotland.

In het noorden van Edinburgh aan de oostkust van Schotland vind je het kleine plaatsje Crail met haar pittoreske stenen huizen die vele artiesten hebben geïnspireerd. Vroeger werden er aardappelen geëxporteerd vanuit de haven. De grond die van de aardappelen viel werd bewaard om vruchtbare tuinen aan te leggen in dit anders zo barre gebied. Eilean Donan Castle in de westelijke Hooglanden is geïnspireerd op de typische Schotse kastelen uit de Middel Eeuwen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Olie tanker.

Dit model is een replica van een moderne olie tanker. Model: lengte 410 cm, breedte 90 cm, gewicht 200 KG. Originele versie: lengte 82 meter, breedte 18 meter, gewicht 2395 ton. Het bouwen van het model duurde 700 uur en het model bevat 250.000 LEGO stenen. Animatie: er zijn drie waterkanonnen aanwezig en er is een helikopter op het voordek welke kan starten en stoppen.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: John F. Kennedy Space Center Florida.

Amerika's grootste raket lanceer gebied. Alle bemande space shuttle missies in de Verenigde Staten zijn gelanceerd vanaf Kennedy Space Center. Er waren zes of zeven space shuttle lanceringen per jaar. Voor de gebouwen en ruimtevaartuigen in dit gebied zijn 750.000 LEGO stenen gebruikt.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: Het Kanselarij huis.

Het tegenwoordige Kanselarij huis op de grond van Fredensborg Paleis werd in 1731 opgericht als kwartier voor mannen die betrokken waren bij de rechtspraak. Het gebouw diende als residentie voor koningin Ingrid en kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.

LEGOLAND Billund Resort Miniland: De Melkweg.

Het gebeurt allemaal op de boerderij. Het graan wordt geoogst en de gelukkige koeien zoeken hun eigen weg in de melkstallen. Er wordt veel gedaan aan het dierenwelzijn en de milieu bewustheid op de Deense boerderijen. De verse melk die door mensen wordt gedronken wordt elke avond in gekoelde silo's opgevangen. Wist je dat het 70 uur duurde om de combine te bouwen?

LEGOLAND Billund Resort Miniland: De Melkweg.

Melk arriveerd elke dag direct vanaf de boerderijen. Hier wordt de melk verwerkt en in pakken gestopt. Daarna worden de pakken geleverd aan de supermarkten en heb jij verse melk! Wist je dat de Denen elke dag 1.4 miljoen liter melk drinken? Er is ergens een kleine bruine LEGO steen gebruikt in de melkfabriek. Kun jij het vinden?

LEGOLAND Billund Resort Miniland: De Melkweg.

Denen hebben de verste melk ter wereld. Het duurt niet lang voor de melk van de koe in de supermarkt verkrijgbaar is in het hele land. Zie jij de vrouw die iets op het dak van haar rode auto is vergeten?

LEGOLAND Billund Resort Miniland: De Melkweg.

Vrijdag 2 mei is een nieuw model onthuld in dit gedeelte van Miniland. Welk model het is? Dat moet je zelf maar gaan bekijken!

Lees ook:

LEGOLAND Billund: een zeer gedetailleerd kijkje in Miniland Billund! (02-05-2014)

LEGOLAND Billund: een kijkje in LEGO Friends Miniland (02-05-2014)

LEGOLAND Billund: een kijkje in en rondom Ghost the Haunted House! (02-05-2014)

LEGOLAND Holiday Village totaal vernieuwd! (02-05-2014)