02 December 2008

LEGO man spoelt aan op strand Brighton

Brighton is bekend als een populaire bestemming voor de jeugd, of een weekendje weg. Het kleine stadje met allerlei evenementen blijft ongekend populair bij bekende mensen die er lekker willen genieten van de rust en het staat inmiddels bekend als een plek waar rare dingen gebeuren. Een van de recente gebeurtenissen aan de kust van Brighton gaat over een plastic steentje... 

Hij is 2,5 meter hoog en draagt een groene trui en een rode broek. Je zou niet denken dat iemand zo'n groot ding zal kwijtraken, maar het lijkt te zijn gebeurd. Maar ergens is er iemand die een belangrijk deel van zijn LEGO set kwijt is. (waarschijnlijk een reus....) 

Het figuur is aangespoeld op het strand van Brighton in november, waarmee het een stroom van verhalen op gang heeft gebracht, zowel aannemelijke als zeer onwaarschijnlijke verhalen, allen met de vraag waar het ding vandaan komt. 

Er zijn mensen die suggereren dat het is over komen drijven uit Denemarken (waar een Legoland park is gevestigd), anderen denken dat de plastic man overboord is geslagen, terwijl het werd vervoerd met een vrachtschip. 

Inwoner van Brighton Gerry Turner: 'Het is erg vreemd. God mag weten waar het ding vandaan komt, maar er zijn mensen die zeggen dat het uit Nederland komt, omdat er in het Nederlands al over is geschreven. Het moet van een boot zijn gevallen ofzo, de kinderen zijn er in ieder geval gek op.'

Kinderen die de Lego man op zijn pootjes hebben terug gezet wilden allemaal dolgraag weten waar hij vandaan komt. Een lego fan zei: 'Het is te gek, maar we weten niet waarom hij hier is.'
Een woordvoerder van het Brighton and Hove City Council zegt dat medewerkers van de gemeente geen idee hebben waar de Lego man vandaan komt, maar ze vinden het geen probleem dat het beeld blijft staan op de plaats waar het is aangespoeld. Dit als een soort monument voor de geboorte van een plaatselijke legende.

Navraag bij de Lego Groep  levert ook niets op, het bedrijf - welke al 60 jaar LEGO producten maakt - zegt van niets te weten. Een woordvoerder geeft aan er genoten te hebben van het verhaal, en zegt dat LEGO er niets mee te maken heeft.

 

In Nederland spoelde in augustus 2007 ook een soortgelijke LEGO man aan. Hieraan hebben we diverse berichten gewijd, we hebben toen ook aangegeven waar de pop waarschijnlijk vandaan kwam. Deze pop heeft waarschijnlijk dezelfde oorsprong.

Lees ook:

Grote LEGO pop spoelt aan in Zandvoort Lees verder...