06 januari 2015
LEGO Bionicle: het eiland Okoto.
Billund (Denemarken) - Hieronder zie je het eiland Okoto. Hier leven de Toa, elk in hun eigen omgeving. Het eiland is verdeeld in zes gebieden. Welke dat zijn lees je hieronder.

 

Het westelijke deel van Okoto is bedekt met lavaglasvelden. Het is een zwarte, glasachtige en griezelige plek vol met verraderlijke ravijnen, kloven en diepe spleten. In dit gebied wonen de Beschermer van de Aarde en Onua, de Toa van de Aarde.

De Beschermers dragen heilige element-maskers die van generatie op generatie zijn overgedragen samen met de Heldenvoorspelling, die de komst van de heldhaftige Toa voorspelt. De Beschermers moeten met hun wijsheid de helden begeleiden op hun zoektocht. De favoriete omgeving van de Beschermer is een vulkaan.

 

Het ijskoude noordelijke deel van Okoto is voortdurend bedekt met gletsjers en toendra's. Grote sneeuwstormen razen over het gebied en in een mum van tijd is alles bevroren. In dit gebied wonen de Beschermer van het IJs en Kopaka, de Toa van het IJs.

De jungles van Okoto zijn gevaarlijke plekken vol met enorme bomen en wilde dieren. In de jungles bevindt zich de oudste Beschermersru´ne, die er nu overwoekerd en vergeten bij ligt. In dit gebied wonen de Beschermer van de Jungle en Lewa, de Toa van de Jungle.

De grote dorre woestijn strekt zich uit over het noordwestelijke deel van Okoto. Het gevaarlijkste fenomeen hier zijn zandstormen die over de woestijn razen. In dit gebied wonen de Beschermer van het Gesteente en Pohatu, de Toa van het Gesteente.

Het Watergebied bestaat uit meren en snelstromende rivieren die grote delta's vormen en vruchtbare eilanden die zich langs de oostkust van Okoto uitstrekken. In dit gebied wonen de Beschermer van het Water en Gali, de Toa van het Water.

 

Lees ook:

LEGO Bionicle geruchten tweede helft 2015 (30-12-2014)

LEGO Bionicle komt terug: januari 2015 (09-11-2014)

LEGO Bionicle sets van 2015 op de foto! (07-10-2014)

LEGO Bionicle komt terug in 2015 (21-09-2014)