22 april 2010

Het ontwerp van de grootste LEGO minifig ter wereld!

Limmen (Nederland) -  Dit jaar wordt in Nederland een poging gedaan om de hoogste LegoŽ toren van de wereld te bouwen. Dit evenement vindt plaats van 3 t/m 6 juni 2010

in Limmen (nabij Alkmaar, Noord-Holland). Deze LegoŽ toren zal hoofdzakelijk door jongeren en volwassenen uit Limmen worden gebouwd. Voor de kinderen van Limmen is een andere uitdaging bedacht door de organisator van het evenement, Limmen Ludiek. In opdracht van Limmen Ludiek en in samenwerking met LegoŽ Nederland b.v. afdeling Stores and Events heeft AmazingBrickCreations.com een LegoŽ poppetje ontworpen. Uit enkele opties is gekozen voor een poppetje met een typisch Nederlands uiterlijk.

 

Dit LegoŽ poppetje of bloemenmeisje is 95 stenen hoog. Aangezien een LegoŽ steen een hoogte heeft van 0,96 cm is het bloemenmeisje in principe 91,2 cm hoog. Dit bloemenmeisje is reeds door AmazingBrickCreations.com in deze omvang gebouwd. Enkele dagen voor het LegoŽ evenement zullen de kinderen van alle basisscholen in Limmen onder begeleiding van AmazingBrickCreations de

Legostenen en daarmee het bloemenmeisje vier keer vergroten. Het bloemenmeisje zal dan een hoogte krijgen van 364,8 cm. Vooralsnog de hoogste van de wereld!

 

Wil je meer weten over het Bloemenmeisje neem dan een kijkje op de website van AmazingBrickCreations.com Daar vind je ook een bouwbeschrijving om je eigen mini bloemenmeisje te maken!

 

Lees ook:

Limmen Ludiek krijgt ook grootste LEGO minifig (30-03-2010)

Ludiek Limmen gaat toch LEGO toren bouwen! (09-09-2009)

Geen subsidie hoogste LEGO toren (01-09-2009)