29 November 2010
Regiofinale First LEGO League bij Deltio

Zwolle (Overijssel) - Vrijdag 26 november vond de regionale van de First Lego League op de campus van het Zwolse Deltion College plaats. Ruim 600 basis en voorgezet onderwijs leerlingen uit Zwolle en omstreken maakten tijdens dit evenement spelenderwijs kennis met techniek. Team Jenamedics, bestaande uit leerlingen van Jena XL en de Phoenix heeft de eerste prijs behaald.

jenamedics.jpg
Team Jenamedics, leerlingen van Jena XL en de Phoenix (Foto: Henk-Jan Knobbe)

Alle tien deelnemende teams vielen in de prijzen. Team Jenamedics behaalde de hoogste totaalscore op de vier onderdelen: een missie met legorobots, een presentatie over het centrale thema van dit jaar ‘body forward’, een presentatie waarbij een toelichting op de gemaakte robot werd gegeven en teamwork. Met deze prestatie heeft het team een plek veroverd in de Beneluxfinale op 19 februari 2011 in het Discovery Center Continium te Kerkrade.

Er werd tevens een prijs uitgereikt aan het team dat de beste presentatie wist te geven rond het thema ‘Body Forward’. De subthema’s van deze presentaties zijn in samenwerking met de Isala Klinieken Zwolle vastgesteld. Voorafgaand aan het evenement konden de leerlingen zelfs een bezoek brengen aan de Isala Klinieken en onder andere een kijkje nemen bij de nieuwste couveuses, de intensive care en het klinisch lab. Team Heeling on Wheels bestaande uit leerlingen van OBS de Oosterenk en de Thorbecke Scholengemeenschap heeft de prijs voor de beste body forward presentatie in de wacht gesleept. De prijzen werden uitgereikt door Filip van As, Wethouder van de Gemeente Zwolle en Bernard de Boer, adjunct-directeur sector Techniek & Vormgeving bij het Deltion College.

Tijdens deze derde editie van de First Lego League stond het leren van elkaar centraal. Zo was er een belangrijke rol weggelegd voor een groep derdejaars studenten van de opleiding International Hospitality Studies van het Deltion College. Deze groep heeft de doe-activiteiten rondom de wedstrijden bedacht en samen met ruim tachtig studenten van andere Deltionopleidingen uitgevoerd.

De First Lego League werd mede mogelijk gemaakt door studenten van Hogeschool Windesheim en de afdelingen Horeca, Beveiliging, Podiumtechniek & Audiovisueel, ICT, Sport & Bewegen, Mechatronica, Onderwijsassistent en Zorg & Welzijn van het Deltion College. Daarnaast was er ook dit jaar weer volop ondersteuning van een groep techniekambassadeurs. Dit zijn gepensioneerde vrijwilligers met een technische achtergrond, die zich graag inzetten om jongeren te enthousiasmeren voor het technische vak. Zij waren onder andere verantwoordelijk voor de jurering, presentatie en begeleiding van het evenement.

De organisatie van het evenement was net als voorgaande jaren in handen van Hogeschool Windesheim en het Deltion College. Vorig jaar is het evenement ondergebracht bij het Platform Techniek Werkt. In dit platform zijn overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en ondernemers uit de regio vertegenwoordigd, met als doel de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen, door activiteiten en krachten te bundelen. Editie 2010 is gesponsord door: Ecodrome, Hulskamp Audiovisueel, Alewijnse, Enexis, Bwefar, Koggel Reclame, Tempo Team, TechNet en Paul van Vilsteren Installatietechniek.

Lees ook:

Uitslag regiofinale Noord Nederland FLL (28-11-2010)

Datum en plaats First LEGO League Benelux finale bekend! (29-09-2010)

Kick off First LEGO League in Breda op 9 sept. (28-08-2010)

Inschrijving First LEGO League van start (21-04-2010)

Thema FLL 2010-2011 bekend: Body Forward (10-11-2009)

Inschrijving First LEGO League 2010-2011 start in april (07-03-2010)

5 teams First LEGO League Benelux naar wereldwijde finales (07-03-2010)