Billund (Denemarken) - Een favoriet stuk speelgoed voor de allerkleinsten is aan een nieuwe reis begonnen. DUPLO heeft de elektrische trein nieuw leven ingeblazen en introduceert deze maand een gloednieuwe, kleurrijke en creatieve speelset.

Elektrische treinen zijn klassiek speelgoed. Decennialang hebben kinderen over de hele wereld veel plezier beleefd aan het bouwen en laten rijden van hun treintjes. In het LEGO® assortiment is de elektrische trein ook altijd een favoriet geweest. Nu is het tijd om voort te bouwen op die eerdere sets met een volledig nieuwe en verbeterde treinset voor de allerkleinsten. Mijn eerste treinset van DUPLO® biedt én hele wereld aan leuke speelmogelijkheden. Elke keer dat de trein vertrekt, beleeft een kind een nieuw avontuur.

"Een grote kracht van ons bedrijf is de kennis en expertise die we de afgelopen 80 jaar hebben opgebouwd over hoe kinderen spelen. We zijn inmiddels experts op het gebied van spelen en gebruiken die expertise om steeds een nieuwe draai te geven aan speelmogelijkheden. Treinen horen al 37 jaar bij ons aanbod, maar er is altijd ruimte voor verbetering - en die ruimte benutten we dan ook", aldus Helene Teichert, PR manager bij de LEGO Groep. "De nieuwe treinset is hier een perfect voorbeeld van. En om het spelen online aan te vullen hebben we ook de nieuwe LEGO DUPLO train-app voor IOS ontwikkeld."

Mijn eerste treinset van DUPLO is zeer geschikt voor kinderen tussen de twee en vijf jaar en is ontworpen om het spelen met treinen inspirerend, leuk en eenvoudig te maken. Kinderen kunnen op een intuïtieve manier een kleurrijke stoomtrein bouwen en dankzij de grote hoeveelheid DUPLO stenen en de 55 centimeter aan rails is deze set perfect voor nieuwsgierige jonge bouwers. Voor een complete speelbeleving bevat de set ook twee DUPLO personages: een machinist en een kind.

DUPLO Mijn eerste treinset is in de winkel verkrijgbaar vanaf augustus 2013. De adviesprijs is €54,99.

Ga naar http://www.DUPLO.lego.nl om het volledige DUPLO assortiment te bekijken. U kunt ook leuke DUPLO apps downloaden bij de App Store.

Mijn eerste treinset (10507)
Laat uw kind kennismaken met de spannende wereld van treinen, met DUPLO® Mijn eerste treinset. Bouw de kleurige stroomtrein met geluidseffecten, passagierswagon, station met kaartloket, brandstofpomp en sein. Met allerlei DUPLO stenen en meer dan 55 cm rails is dit de perfecte set voor jonge bouwers, waar urenlang creatief mee gespeeld kan worden.

  • Inclusief 2 DUPLO® figuren: machinist en kind
  • Inclusief stoomtrein met geluidseffecten, passagierswagon, station met kaartloket en klok, brandstofpomp, sein, DUPLO stenen en meer dan 55 cm rails
  • DUPLO stenen inclusief bedrukte stenen met bloemen en een geit
  • Laat de figuren instappen en de stoomtrein vertrekken!
  • Vul de trein met brandstof en zet hem in beweging!
  • Koop kaartjes aan het loket
  • De rails zijn niet geleidend en kunnen niet worden gecombineerd met LEGO 9V treinbanen
  • Alleen voor gebruik met DUPLO treinen
  • DUPLO producten zijn speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen, die er veilig en leuk mee kunnen spelen
  • De stoomtrein is 10 cm hoog, 15 cm lang en 6 cm breed
  • De passagierswagon is 10 cm hoog, 16 cm lang en 6 cm breed
  • Het station is 18 cm hoog, 19 cm lang en 6 cm breed

 

Informatie over de LEGO DUPLO train-app (nu beschikbaar voor iPhone & iPad)
Elke kleuter droomt ervan de kleurrijke LEGO DUPLO trein van station naar station te laten rijden. Het kind speelt met deze app de rol van machinist en kan wagons kiezen , deze laden, bruggen bouwen, stoppen bij spoorwegoverwegen, brandstof bijvullen en nieuwe spoorrails aanleggen om de lastige rotsen heen.

Voor de ontwikkeling van kleuters is het belangrijk om de bezigheden van volwassenen te kopiëren. En wat is er nu 'volwassener' dan een grote stoomtrein te besturen en die door het vrolijke en vriendelijke LEGO landschap te laten rijden?

Dit eenvoudige spel biedt uren aan nieuwe inspiratie om creatief te spelen. De LEGO DUPLO train-app is gratis verkrijgbaar.