19 juli 2010

LEGO Film komt in 2012/2013 in de bioscoop!

Washington (Verenigde Staten) - Regisseur Phil Lord geeft meer uitleg over de nieuwe film die zich afspeelt in het rijke LEGO-universum. “Alsof Michael Bay regisseur Henry Selick had ontvoerd om een film voor hem te maken.” Straffe uitspraken en meer over de LEGOfilm in dit bericht.

Phil Lord, die eerder dit jaar samen met Chris Miller de komische animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs regisseerde, licht een tipje van de sluier op van de nieuwe LEGOfilm. In een interview met ComingSoon vertelt hij meer over het bioscoopavontuur voor het bekende speelgoed.

“Ik weet nog niet zeker hoe we het gaan uitwerken, maar het grootste deel van de film speelt zich af in het rijke LEGO-universum. We hebben een leuk verhaal bedacht voor de figuurtjes die de hoofdrol zullen spelen, samen met enkele originele karakters die nieuw zijn in de LEGOwereld. Alles zal gemaakt zijn uit LEGO, zelfs het water of de wolken of explosies zullen met LEGO geanimeerd worden. Ons doel was om iets te maken als een energievolle stop motion. Alsof Michael Bay (Transformers) regisseur Henry Selick (Coraline) had ontvoerd om een film voor hem te maken.”

Dat klink op zijn minst behoorlijk bizar. Explosies versus karakteranimatie?

“We hebben een manier gevonden om alle verschillende LEGOwerelden samen te voegen in één groot universum zodat we alle klassieke sets kunnen gebruiken die iedereen kent. Zelfs de door andere films geïnspireerde collecties van Star Wars en Harry Potter zouden op die manier in de film verwerkt kunnen worden. Als dat mogelijk is.”

Het duo moet ongetwijfeld enkele knappe ideeën in petto hebben voor de film, want met een script van amper veertig pagina’s vol verhaallijnen (waarvan vijftien pagina’s gevuld met afbeeldingen) wisten ze de producers te overtuigen van hun kracht. Net zoals Cloudy with a Chance of Meatballs zouden beide heren zowel het scenario als de regie voor hun rekening nemen.

Volgens de regisseur krijgen ze veel vrijheid van LEGO en Warner Brothers. De speelgoedfabrikant heeft volgens hem de film niet nodig om hun spullen te verkopen, ze willen gewoon een film van hoge kwaliteit maken die zowel de jeugd als de volwassenen aanspreekt. Over het medium heerst nog steeds wat mysterie. Lord houdt van de authentieke LEGO-fanfilmpjes (in stop motion) waarvan je er ontelbaar veel op het internet vindt, maar computeranimatie leent zich iets makkelijker en hij wil ook live action niet uitsluiten.

Omdat het een film met LEGO is, zal het bouwen, afbreken en weer opbouwen ook een belangrijke rol spelen in de film. Creativiteit is een belangrijk onderdeel. En, voor wat het waard is, Lord belooft alvast dat je je niet bekocht zal voelen als je de LEGOfilm gaat bekijken. Na Cloudy with a Chance of Meatballs geloof ik hem graag op zijn woord.

In het volledige interview vertelt de regisseur nog meer over zijn ervaring met de animatiefilm vol gehaktballen en 21 Jump Street, het eerstvolgende project waar hij aan werkt voor hij aan de LEGOfilm begint.

Lees ook:

Clutch Powers DVD is uit! (14-03-2010)

Clutch Powers DVD komt 11 maart uit (08-03-2010)

Clutch Powers DVD is leuk! (24-02-2010)

Première Clutch Powers in LEGOLAND California (23-02-2010)

Clutch Powers komt er aan! (22-02-2010)

Trailer DVD LEGO Adventures of Clutch Powers (27-01-2010)

Bionicle Reborn DVD is nu verkrijgbaar (12-10-2009)

LEGO The adventures DVD komt uit in 2010 (12-10-2009)

Nieuwe Bionicle dvd komt uit op 24 september (17-09-2009)

Nieuwe Bionicle DVD op komst! (15-04-2009)

LEGO World Explorer DVD bordspel (09-04-2009)