Billund (Denemarken) - Er wordt nu al een tijdje gewerkt aan de LEGO-film van Warner Bros. Chris Miller en Phil Lord, die Cloudy with a Chance of Meatballs regisseerden, staan aan het hoofd van het project en zullen binnenkort al hun tijd aan het project wijden. Tijdens een interview over hun nieuwste film, 21 Jump Street, ging het tweetal in op de LEGO-film.

Allereerst even een opfrisser. Toen het nieuws uitkwam dat Lord en Miller aan het hoofd kwamen te staan van het project, vertelden ze dat de film volledig in de stijl van de welbekende LEGO zou worden gemaakt. Dit “to the point where if there’s water or clouds or like a big explosion, that will be made out of animates LEGOs.” De stijl van de film zou worden alsof “Michael Bay kidnapped Henry Selick to make a movie for him.”

Tijdens het interview vertelden de twee dat de film een nieuwe titel heeft gekregen. Dit moet LEGO: The Piece of Resistance worden, hoewel dat natuurlijk nog kan veranderen. Daarnaast blijkt dat, als we naar het plot kijken, er vooral gedacht moet worden aan The Matrix, The Magnificent Seven, The Lord of the Rings en Star Wars.

Er was nog niets bekend over het eventuele plot, maar dat is er nu wel. “It involves many worlds. Basically, the least qualified LEGO characters in the universe having to keep the World from being frozen together.”

Daarnaast ging het tweetal nog iets dieper in op de vormgeving van de film. Zo zullen de personages hetzelfde bewegen als de LEGO-poppetjes die we in het echt ook hebben. “One of the challenges that we’ve given to everybody, is that they can’t move any differently than the real minifigs.”

Hun personages moeten er echter niet uitzien als gewone LEGO-poppetjes. “Our character design is ‘What if we put this head on this body, and we could give it these legs from this horse.’”

”There are some IP characters… it’s not just all original characters, there are some from other things that you might recognize.” Dat zou dus wel eens kunnen betekenen dat het een soort Star Wars/Harry Potter crossover wordt.

Tot slot merkte het duo nog op dat de LEGO-film niet als reclame moet dienen voor de LEGO-producten, maar als een medium waarmee een verhaal verteld moet worden. De komende tijd werkt het tweetal nog aan de verhaalontwikkeling en het personageontwerp maar ze zullen al snel gaan werken aan een cast. “A lot of that will be coming together in the next three or four months,” aldus Lord.

Voorlopig staat de LEGO-film gepland voor 2014.