Eindhoven (Noord Brabant) - Een groep kinderen uit Eindhoven reist binnenkort af naar BraziliŽ. Ze doen mee aan een internationale wedstrijd, de First LEGO League 2012. En dat is meer dan een paar bouwblokjes op elkaar zetten.

De wedstrijd is bedoeld om jeugd van 9 tot 15 jaar warm te krijgen voor techniek en wetenschap. Bovendien wil de organisatie dat de jeugd zich al bezig houdt met maatschappelijk relevant onderzoek.

Dit jaar draait het om ouderen en daaromheen hebben Eindhovense kinderen verschillende computerprogramma's bedacht voor een kleine robot. "Hij kan een stoel oppakken, bowlen en een fitnessapparaat bedienen", vertelt Faye van Wijngaarden.

Bijzondere tandenborstel
Daarnaast hebben de kinderen een bijzondere tandenborstel bedacht voor met name ouderen. Deze is gebruiksvriendelijk, geeft een piep als er een poetsbeurt vergeten wordt en heeft een vulling met tandenpasta met kokosolie. Dat zou dementie tegengaan.

De kinderen hebben de tandpasta zelf gemaakt, maar het is niet helemaal gelukt. "Je proeft helemaal geen kokos trouwens", laat Faye weten. En ZoŽ van der Cammen vult aan: "Hij is zo zout dat we er hoofdpijn van krijgen. Maar als er langer aan het product gewerkt wordt, is het wel mogelijk."

Bron: Omroep Brabant