07 Februari 2010

Smove wint First LEGO League Benelux Finale!

Arnhem (Nederland) - Op 6 februari 2010 was er in sport- en Congrescentrum Papenvoort in Arnhem de Benelux finale van de First LEGO League. 32 teams die zich in de regiofinales plaatsten voor een plek in deze landelijke finale mochten het tegen elkaar opnemen. De teams moesten een oplossing bedenken voor een verkeersprobleem, ze moesten als team samenwerken, moesten reclame maken voor hun team, een robot bouwen m.b.v. LEGO en de Mindstorms set, de robot programmeren en zoveel mogelijk missies uitvoeren in een steeds twee en halve minuut durende wedstrijd. 

 

 

De dag werd op feestelijke wijze geopend door een zeer leuk drietal presentatoren, die elk een uitvinding hadden gedaan m.b.t. Smart Move, het thema van deze First LEGO League. Na deze opening om 10.00 uur begon om half elf de League. De teams moesten een technische presentatie doen van hun robot n hun programmatuur, een teampresentatie, hun project m.b.t. verkeer en vervoer presenteren aan een jury en natuurlijk de deelnemen aan  de robotcompetitie. 

 

 

Tijdens deze finale waren de volgende prijzen te vergeven:

 

 

Technocentra Gelderland Champions Award (1e, 2e en 3e plaats):

Er kan er maar n de allerbeste zijn! De Champion's Award is de prijs voor het team dat op lle onderdelen het beste heeft gepresteerd. De prestatie van de robot tijdens de wedstrijden, de techniek achter de robot, het uitgevoerde onderzoek en de presentatie hiervan bij de onderzoeksjury en het teamwork op de dag zelf. Dit alles wordt meegenomen in de beoordeling.

 

1e prijs: "Smove"(Nederland)

Dit team won een cheque van 3.500 en een ticket naar het First LEGO League World Festival in Atlanta (Amerika)

 

 

2e prijs: "Heroes on Tour" (Duitsland)

Dit team won een cheque van 3.500 en een ticket naar het f Open European Championship in Istanbul (Turkije) f het Open Internatonal Championship in Koahsiung (Taiwan)

 

 

3e prijs: "Wiede Wereld Wegen" (Nederland)

Dit team won een cheque van 3.500 en een ticket naar het f Open European Championship in Istanbul (Turkije) f het Open Internatonal Championship in Koahsiung (Taiwan)

 

 

 

Universiteit Twente Robotprestatieprijs (1e en 2e plaats):

En van de leukste onderdelen van de First LEGO League is de robotcompetitie. De robotprestatieprijs is voor het team dat tijdens de finale de meeste missies succesvol uitvoert. 

 

1e prijs: "Smove" (400 punten) (Nederland)

 

 

2e prijs: "Mindvermeer" (325 punten) (Nederland)

 

 

TU Delft Robotontwerpprijs (1e en 2e plaats):

Het winnen van de robotcompetitie is geen garantie voor het winnen van de prijs voor het beste robotontwerp. De winnende robot springt eruit door zijn innovatieve en robuuste ontwerp en een juist en creatief gebruik van o.a. sensoren en motoren. Aan de technische jury de taak om de robot op deze punten te beoordelen.

 

1e prijs: "Heroes on tour" (Duitsland)

 

 

2e prijs: "1.2.Move" (Nederland)

 

 

National Instruments Robotprogrammeerprijs:

Een robot kan nog zo knap ontworpen zijn, zonder de juiste aansturing komt hij nergens. Deze prijs is voor het team die de robot het slimst en creatiefst heeft geprogrammeerd.

 

1e prijs: "Wiede Wereld Wegen" (Nederland)

 

 

TU Eindhoven 'Smart Move' Projectprijs:

Elk team heeft een vervoersprobleem uit zijn omgeving gekozen en daar onderzoek naar gedaan. Het team dat het beste onderzoek heeft gedaan en dit ook in de presentatie weet over te brengen, wint de 'Smart Move' Projectprijs. De onderzoeksjury kijkt onder andere naar de kwaliteit van de analyse, de creativiteit en kwaliteit van de presentatie en het gebruik van hulpmiddelen en bronnen. 

 

1e prijs: "NXT Generation" (Nederland)

 

 

TU Eindhoven 'Smart Move' Onderzoeksprijs:

Waar de projectprijs een beloning is voor het beste onderzoek in combinatie met de presentatie, is de onderzoeksprijs een prijs voor het team dat een bijzonder goed onderzoek heeft weten neer te zetten. 

1e prijs: "4US" (Nederland)

 

 

 

TU Eindhoven 'Smart Move' Presentatieprijs:

De tegenhanger van de onderzoeksprijs; de presentatieprijs is de prijs voor het team met de beste presentatie. Wie overtuigt de onderzoeksjury met de beste, leukste of creatiefste presentatie? 

 

1e prijs: "NXT Generation" (Nederland)

 

 

 

Fontys Teamworkprijs:

Teamwork is essentieel om te slagen in de First LEGO League. Deze prijs wordt uitgereikt aan het team dat laat zien het beste te kunnen samenwerken. Voor de jury is een belangrijke vraag; "Draagt iedereen zijn steentje bij?", maar er wordt ook gekeken naar enthousiasme, professionaliteit en zelfvertrouwen.

 

1e prijs: "De Bergverzetters" (Nederland)

 

 

Doorzettersprijs:

De doorzettersprijs is alles behalve een troostprijs. Dit is de prijs voor het team dat niet opgeeft. Alles mag dan tegenzitten, zij gaan niet bij de pakken neer zitten! Met recht mogen zij zich doorzetters noemen!  

1e prijs:"Smart Stones"

 

 

Beste Teamcoach:

Misschien wel de moeilijkste prijs om te verdienen. Een team goed aansturen, maar het toch zijn eigen weg laten gaan. Deze prijs is dan ook voor de coach die zijn of haar team zijn gang laat gaan, maar toch aanwezig is. 

1e prijs:

 

 

Pit Award:

Welk team heeft zijn stand in de Pit-Area het mooist ingericht en laat het beste zien waar ze de afgelopen weken mee bezig zijn geweest en wat ze allemaal hebben ondernomen?

 

1e prijs: "The Smarties" (Nederland)

 

 

Beste vrijwilliger:

Zonder vrijwilligers geen First LEGO League. Zo simpel is het. Deze prijs is dan ook voor de vrijwilliger die zich volledig heeft ingezet op of voor de finaledag. Een blijk van dank vanuit de organisatie, eigenlijk voor alle medewerkers.

1e prijs:

 

Lees ook:

 

2010-2011:

Thema FLL 2010-2011 bekend: Body Forward (10-11-2009)

 

2009-2010:

We gaan de first LEGO League benelux finale verslaan! (29-01-2010)

Regiofinale FIRST LEGO League Alkmaar (05-12-2009)

Regiofinale FIRST LEGO League Gouda (05-12-2009)

Regiofinale FIRST LEGO League Lelystad (05-12-2009)

Regiofinale FIRST LEGO League Zwolle (05-12-2009)

Thema FIRST LEGO League 2009/2010 bekend, inschrijving van start (29-04-2009)

Uitslag Regiofinale FIRST LEGO League Noord Nederland (30-11-2009)

Bosschool bouwt robot van LEGO (11-11-2009)

Missies First LEGO League Smart Move bekend! (10-11-2009)

Thema FLL 2010-2011 bekend: Body Forward (10-11-2009)

Junior First LEGO League 2009-2010 (10-11-2009)