02 november 2015
FIRST LEGO League Benelux finale 30 januari 2016 in Venlo!
Venlo (Limburg) - De FIRST LEGO League Benelux finale zal dit jaar op 30 januari plaatsvinden in Venlo. In een speciaal gebouw dat is blijven staan na de Floriade 2012. Het adres van Villa Flora is: Sint Jansweg 20 te Venlo.

Welkom op de informatiepagina’s voor de Benelux finale.  Onderaan deze pagina komt dan ook het programma van de dag.

Programma (onder voorbehoud):

  1. 8.30 uur Deuren geopend voor teams en supporters
  2. 9.30 uur Deuren geopend voor bezoekers
  3. 9.45 uur Openingsceremonie
  4. 10.25 uur Aanvang wedstrijden en jureringen
  5. 16.15 uur Intermezzo met o.a. projectpresentaties voor het publiek
  6. 17.15 uur Prijsuitreiking
  7. 17.45 uur Einde Benelux Finale

De FLL Benelux finale wordt dit jaar in samenwerking met Facility Support georganiseerd.

Wij zijn erg trots dat we deze samenwerking zijn aangegaan en we gaan er SAMEN voor jullie een prachtige dag van maken op 30 januari 2016.

Groenste kantoor van Nederland

Villa Flora vormt het brandpunt van het elan van Venlo, de stad en de regio die werken aan verantwoorde hoogwaardige groei door het ontwikkelen en delen van kennis, het creëren van economische vernieuwing, het stimuleren van vrije geesten en het ontginnen van nieuwe paden. Dit groenste kantoor van Nederland zet niet alleen de regio Venlo op de kaart, maar ook de bedrijven die zich vestigen in dit duurzaamheidsicoon

Venlo zet met Villa Flora hoog in. Het architecten- en ingenieursbureau van professor Jón Kristinsson uit Deventer heeft daarom alles uit de kast gehaald om de regio en de stad Venlo met Villa Flora een blijvend beeldmerk te geven. Naast het Innovacomplex, dat vanwege zijn hoogte meteen in het oog springt, is ook Villa Flora een direct aan de A73 gelegen blikvanger van de eerste orde. Een imposant glazen gebouw van ruim dertig meter hoog waar de innovatie vanaf straalt. Want het transparante Villa Flora is méér dan een gebouw met een hoge icoonwaarde vanwege zijn verschijningsvorm. Met alle gecombineerde state of the art milieutechniek is het ook een landmark van duurzaamheid en het epicentrum van de cradle-to-cradle-uitgangspunten. Het zal tot in lengte van jaren de standaard voor duurzaam bouwen mee bepalen.

Villa Flora wordt ook een landmark van Greenport Venlo omdat het gebouw vanuit het hart van het werklandschap van de toekomst partijen op het gebied van agribusiness met elkaar in contact zal brengen. Geheel in lijn met de Greenport-gedachte zal Villa Flora zo bijdragen aan de kruisbestuiving die het mogelijk maakt dat de regionale economie een impuls krijgt. Dit alles maakt Villa Flora tot een aangename en inspirerende werkplek. Tot een gebouw dat ook het ambitieniveau en het imago van de gebruiker onderstreept.

Het concept Villa Flora is een initiatief van Stichting Glastuinbouw Nederland [SIGN] en InnovatieNetwerk/Agro. Het is eind 2007 aangeboden aan de directie van de Floriade 2012. Regio Venlo heeft het initiatief aangepast aan haar programma van eisen en besloten het sterk doorontwikkelde concept te realiseren.

Lees ook:

Informatie FIRST LEGO League op onze site (06-10-2015)

FIRST LEGO League Regionale Kick-off in Groningen (19-09-2015)

FIRST LEGO League Trash Trek van start! (01-09-2016)

Steeds meer data First LEGO League regiofinales bekend (21-07-2015)

Data en plaatsen First LEGO League regiofinales langzamerhand bekend (08-07-2015)

Universiteit van Twente wil Europese finale First LEGO League huisvesten (07-07-2015)

Thema FIRST LEGO League 2015-2016 is bekend! (08-02-2015)