24 november 2014
First LEGO League regiofinale in Delfzijl
Delfzijl (Groningen) - Op zaterdag 22 november was er in locatie Sikkel van het Eemsdelta College in Delfzijl een regiofinale van de First LEGO League. Het doel van de First LEGO League is om samen met leeftijdsgenoten de lol van wetenschap en technologie te ontdekken door samen uitdagende problemen op te lossen, je kennis te vergroten en vooral om een onvergetelijke ervaring te hebben.

De teams konden zich vanaf 09.00 uur melden bij de informatiekraam in het gebouw van het Eemsdelta collega. Er deden teams mee van CBS De Rank in Onstwedde, het Dollard College, OBS De Vuurvlinder, Het Ubbo Emmius Onstwedde en Stadskanaal en het Eemsdelta College. Vanaf 10.00 uur werden diverse wedstrijden gespeeld in de Arena. Verder moesten er robotpresentaties, project presentaties en technische presentaties worden gegeven. Verder kon elk team meedingen voor prijzen voor teamgeest en core values.

Vanaf 14.00 uur werden er wedstrijden gespeeld voor de vierde, derde, tweede en eerste plaats van de regiofinale. Daarna volgde aansluitend de prijsuitreiking.

De entree. Iedereen voelde zich erg welkom. Ook in het gebouw werd iedereen van harte welkom geheten door de organisatie.


De wedstrijd arena.


De diverse teams strijden tegen elkaar in de wedstrijden.


De tafel managers zorgen er voor dat alles op het speelveld weer klaar staat voor de volgende wedstrijd.


De scheidsrechters hadden dit jaar de beschikking over een tablet om de punten bij te houden. Het ging ze gemakkelijk af.


De te winnen prijzen:


Aanmoedigen van de teams!


In de pit-area kun je nog even oefenen met de robot, of nog even snel de programma's op de robot uploaden.


De presentatieprijs ging naar de Vurige Vlinders

De teamprijs was voor team Herman.

De wildcard voor de Benelux finale was voor team Herman

De hoofdprijs was voor de LEGO Leeuwen, zij gaan naar de Benelux Finale in februari in Almere.

Lees ook:

First LEGO League Benelux finale datum en locatie bekend! (08-11-2014)

Thema en logo First LEGO League 2014 - 2015 bekend (13-04-2014)