Billund (Denemarken) - LEGO Friends is vanaf nu verkrijgbaar. Spelen. Lego heeft een serie speciaal voor meisjes ontwikkeld. Het speelgoedbedrijf deed vier jaar onderzoek.

Lichtblauw, lichtgroen en lichtpaars, dat zijn de kleuren van Lego Friends. Deze nieuwe serie is speciaal bedoeld voor meisjes. Naast de nieuwe kleuren heeft Lego gedacht aan schattige dieren en veel kleine details. Want daar zijn ze dol op volgens Lego. De Nederlandse lancering vond plaats in het bijzijn van ontwerper Rosario Costa.
Het speelgoed is al jaren niet erg populair bij meisjes. Van de tien bouwdozen die het speelgoedmerk verkoopt, zijn er negen voor jongens. Toch gelooft het bedrijf dat er een kans ligt in deze markt.
Voor een succesvolle serie moesten er wel aanpassingen komen. Lego pakte groot uit: het bedrijf deed vier jaar onderzoek naar hoe het speelgoed interessant kan zijn voor deze groep. De uitkomst was duidelijk: meisjes ‘bouwen’ niet, maar ‘designen’. Ze willen hun huisjes kunnen versieren. Belangrijk hierbij zijn de details. Zo ligt er daadwerkelijk bestek in de lade en als je het koelkastje opentrekt, staat er een pak melk.

Daarnaast is het voor meisjes belangrijk zich met de poppetjes te identificeren. Ze zijn veel meer bezig met het spel achteraf, dan jongens dat zijn. Ze maken een volledig script, ze roepen: “Jij bent koning en ik de prins.” Bij jongens gaat het om ‘goed tegen slecht’. Het nieuwe speelgoed ligt al in de winkel, evenals de nieuwe LEGO Friends Catalogus. Hieronder lees je de catalogus online.