Billund (Denemarken) - Er verschenen in het verleden al LEGO-games, maar sinds 2005 loopt het echt vaart. Toen kwam LEGO Star Wars uit. Sindsdien kunnen we ook genieten van LEGO Indiana Jones, LEGO Harry Potter, LEGO Batman en LEGO Pirates of the Caribbean.

Dat de samenwerking met ontwikkelaar TT Games LEGO goed doet, ziet ook topman Drew Brazer. Als ik terugkijk op 2008 en 2009 dan was datr de periode waarop ons bedrijf echt goed begon te lopen. We wisten niet precies wat daar de reden voor was en daarom deden we een consumentenonderzoek om het te begrijpen. Waarom stegen de verkoop zo enorm sterk?

En van de belangrijkste redenen was de synergie tussen de LEGO-videogames en de producten. Jongens speelden deze game, zijn bezig met LEGO, zien LEGO-producten tot leven komen in de videogame en dat creert blijkbaar een zon interesse dat ze het fysieke product willen kopen. Dat is fantastisch.

Nog dit jaar kunnen gamers met twee nieuwe LEGO-titels aan de slag. LEGO In de Ban van de Ring ligt vanaf eind november in de winkel. LEGO City Undercover verschijnt voor het einde van het jaar exclusief voor de Nintendo Wii U.