Billund (Denemarken) - De bouw van het LEGOLAND Hotel in San Diego. Naast de mooie gethematiseerde kamers is het mogelijk om een kamer te boeken met een schatkist die alleen geopend kan worden door een serie raadsels op te lossen. 

De datum 7 mei 2013 is er een om te onthouden. Dan zal het LEGOLAND Hotel in San Diego namelijk worden geopend. Net als de al bestaande LEGOLAND Hotels in Windsor en in Billund zal ook dit LEGOLAND Hotel gevuld zijn met allerlei LEGO elementen. Vanaf het moment dat je bij het hotel aankomt wordt je ondergedompeld in een LEGO wereld. De draak bij de ingang is erg adembenemend. In de lobby kun je 6.000 minifiguren netjes in de rij zien staan achter de receptie. 

Gasten kunnen in een van de 250 kamers verblijven, waarbij gekozen kan worden uit thema's als piraten, riddertijd of avonturiers. De accomodaties bevatten thematische dekbedden en allerlei thema gerelateerde ornamenten en elke kamer heeft een eigen collectie LEGO elementen om mee te spelen.Volwassenen kunnen slapen op een groot twee persoons bed terwijl er tot drie kinderen in een kamer uit de oudheid op een stapelbed kunnen slapen. Elke kamer heeft een eigen schatkist, welke niet te openen is tot de bewoners een serie raadsels hebben opgelost.