Günzburg(Duitsland) -LEGOLAND Deutschland steekt voor 2013 tien miljoen euro in het park. Voor die som geld wordt een darkride en een klein hotel gebouwd. Het is de grootste investering sinds LEGOLAND tien jaar geleden de poorten opende.et legofilmpje over Epke Zonderland blijft hot op youtube, het is nu al bijna 350.000 keer bekeken.

Volgend jaar opent in LEGOLAND Deutschland de nieuwe darkride Land der Pharaonen. De attractie is vergelijkbaar met soortgelijke belevenissen in LEGOLAND Windsor bij Londen – Kingdom of Pharaohs – en in LEGOLAND California: Lost Kingdom Adventure. In de attractie schieten de bezoekers tijdens de rit met laserguns op allerlei doelen. In het Egyptische gebouw worden ook een winkel, een fotobalie, een overdekte speeltuin en een eetgelegenheid gevestigd.

Naast Land van de Farao’s bouwt de Duitse LEGOLAND-vestiging ook een nieuw luxehotel met 34 kamers. Het Burghotel wordt gethematiseerd in riddersferen. Een kamer gaat driehonderd euro per nacht kosten. Oorspronkelijk wilde men een nog luxer hotel bouwen, met slechts tien kamers die ieder zevenhonderd euro per nacht moesten gaan kosten. Die plannen zijn bijgesteld. Het nieuwe Burghotel komt te liggen in het al bestaande vakantiedorp naast LEGOLAND Deutschland.