Windsor (Verenigd Koninkrijk) - Het nieuwe LEGOLAND Hotel in Windsor is op vrijdag 16 maart geopend door komiek Michael McIntyre. Het 150 tellende hotel is geheel aangekleed in LEGO stijl. Het LEGO hotel in het Britse Windsor is officieel geopend. Kinderen die gek zijn van de felgekleurde bouwsteentjes kunnen er hun geluk op. Het hotel kent een zwembad, meerdere themakamers en een groot restaurant, allemaal in LEGO stijl.

Het hotel, dat deze maand voor het eerst zijn deuren opende, staat helemaal in het teken van het Deense bouwspeelgoed. 

Het hotel ligt tegen het LEGO pretpark aan en iedereen die van te voren een hotelverblijf boekt, mag een half uur eerder het park in. 

Boven de entree van het hotel hangt een echte LEGO draak, die ook nog eens rook uitblaast. Vijfenveertig model bouwers uit geheel Europa hebben de 1600 LEGO modellen in het hotel gemaakt met meer dan 80 miljoen LEGO stenen, met een gezamenlijke waarde van meer dan € 450.000,00. 

Het grootste model is een LEGO speelgoed doos die van vloer tot plafond reikt en een enorme Atlantis onderzeeėr die je ook in het LEGOLAND park tegenkomt bij de Altantis Sumarine Voyage, en een vliegend piratenschip.  Er is veel oog voor detail, inclusief leuke geluid sensoren die allemaal op kind vriendelijke hoogte zitten en, natuurlijk, genoeg LEGO stenen om mee te spelen. Achter de receptie bevind zich een enorm displat met 5.000 unieke minifiguren.

Het plezier gaat ook verder als je de trap op loopt. Er zijn Adventure Premium kamers, een beetje in de stijl van Indiana Jones. Andere kamers zijn in piraten stijl ingericht of in riddertijd stijl. 

Het hotel heeft een zwembad in piraten stijl, met water glijbanen, en een waterkanon. Deze is nog tot eind maart gesloten in verband met onverwacht onderhoudswerk. Er is in het hotel ook een speelplaats aanwezig met een ophaalbrug compleet met draak. En in het Bricks family restaurant kun je na het bezoek aan LEGOLAND lekker eten van het buffet.

Voor meer informatie over het LEGO hotel in het Britse Windsor kunt u terecht op de website van het hotel.