04 Augustus 2011
Harry Potter Years 5-7 Game komt uit in augustus.

Billund (Denemarken) - LEGO Harry Potter Years 5-7 game komt uit in augustus. Dit staat te lezen in de tweede LEGO catalogus van 2011.

Er verschijnen de laatste tijd enorm veel LEGO-games. Zowel LEGO Star Wars III: The Clone Wars als LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game zijn afgelopen voorjaar al verschenen en in het najaar komt daar nog een game bij: LEGO Harry Potter: Jaren 5-7. Hoewel de laatste film nu in de bioscopen draait, is Harry Potter op de spelcomputers nog niet uitgetoverd.

De laatste LEGO Harry Potter-game gaat over het vijfde, zesde en zevende jaar. De game start bij Order of the Phoenix en eindigt met de zoektocht naar de deadly hallows. Op de E3 was een level in Godric's Hallow speelbaar, een level dat zich ongeveer halverwege het zevende jaar afspeelde. In dit level moest je onder andere graven sneeuwvrij maken om te kunnen zien van wie het graf was. Net als bij eerdere LEGO-games moet je gebruik maken van de speciale mogelijkheden die elk personage heeft. Hermione heeft bijvoorbeeld een erg handige tas bij zich waar allerlei vreemde dingen uit kunnen komen, zoals bijvoorbeeld een haardroger die sneeuw wegsmelt. Aan een glinsterende kleur op de grond kun je zien dat je op die locatie iets speciaals kunt doen met één van de karakters.

Toveren
Een Harry Potter-game is geen echte Harry Potter-game als er niet in getoverd kan worden. De verschillende personages hebben een hele rits spreuken tot hun beschikking. Een nieuwe spreuk is Diffindo, waarmee je LEGO-blokken uit een vorm kunt snijden en daar vervolgens iets mee kunt bouwen. Door het spel heen liggen ook Weasley boxes verspreid. Dit zijn kisten waar enkel iemand van de Weasley familie, zoals Ron, iets nuttigs uit kan halen. Hierdoor kan bijvoorbeeld een extra gebied in het level worden vrijgespeeld door met een vuurpijl uit de kist een hek op te blazen. Naast het LEGO dat je overal in het spel ziet liggen, is er ook nog onzichtbaar LEGO. Deze LEGO-blokken kun je enkel zien met een speciale bril op, waarna je er iets van kunt bouwen en daarmee extra studs of een geheim voorwerp verdient. Dit soort dingen zijn vaak extra's in de gewone levels die je in eerste instantie niet ziet of kunt gebruiken, maar die ervoor zorgen dat het de moeite waard is om een level in Free Play opnieuw door te spelen als je vrijwel alle personages hebt vrijgespeeld.

Het spel heeft veel verschillende personages waar mee gespeeld kan worden. Natuurlijk zijn er Harry, Ron en Hermione, maar daarnaast kun je ook met Bellatrix Lestrange, Fenrir Grayback of andere deatheaters spelen. Sommige figuren hebben ook nog huisdieren. Ron heeft bijvoorbeeld in plaats van de rat Scabbers die na het derde deel is weggelopen, nu de uil Pidwidgeon als huisdier die een beetje rond kan stuiteren en kan helpen bij puzzels. Ook professor Lupin is in het spel aanwezig en hij kan natuurlijk veranderen in een weerwolf. Bekende vijanden uit de films kom je ook tegen zoals natuurlijk de eerder genoemde deatheaters, maar ook de gigantische spinnen en reuzen die Hogwarts belagen.

Het verhaal
Het spel heeft het boek als uitgangspunt genomen. Kleinere details die niet in de laatste film voorkomen, vind je wel terug in de game en het verhaal speelt een belangrijke rol. J.K. Rowling heeft het verhaal van de game in de gaten gehouden en voor alles haar goedkeuring moeten geven. Het gevolg hiervan is dat het spel echt een Harry Potter sfeertje uitademt en veel completer lijkt te zijn dan de laatste film. Waar de laatste paar films ongeschikt waren voor kleine kinderen, lijkt LEGO Harry Potter years 5-7 dit helemaal anders te doen. De humor en kleine grapjes die in de game verweven zitten en het feit dat de dood van een LEGO-poppetje nou eenmaal grappig is in tegenstelling tot de dood van een 'echt' persoon zorgen ervoor dat deze game wel daadwerkelijk geschikt is voor jong en oud, in tegenstelling tot de laatste boeken en films.

Conclusie
Voor echte Harry Potter-fans is de game een feest van herkenning. Dingen die in de laatste films kort of niet aan bod kwamen, zie je in deze game wel. Hoewel de films al een mooie hoeveelheid humor bevatten, is deze humor in de games nog meer aanwezig en de toverkunsten zorgen voor mogelijkheden die in andere LEGO-games niet goed hadden gepast. Ik ben sowieso al groot fan van LEGO-games, maar deze game zorgde ervoor dat ik me eigenlijk een beetje schaamde dat ik nog niet aan het eerste deel toe ben gekomen. Hoog tijd om daaraan te beginnen, in afwachting van deze tweede LEGO Harry Potter-game die erg leuk lijkt te gaan worden!

LEGO Harry Potter: Jaren 5-7 verschijnt tegelijk met de Bluray van Harry Potter 7.2 in het vierde kwartaal van 2011 voor PC, PlayStation 3, Wii, Xbox 360, PSP, DS en 3DS.

bron: FOKGames.nl

Lees ook:

Harry Potter Years 1-4 2,7 miljoen keer verkocht! (06-11-2010)

Harry Potter Years 1-4 the game (21-06-2010)

Harry Potter Game interview met maker (09-06-2010)

Harry Potter 1-4 game demo is uit (08-06-2010)

Harry Potter Years 1-4 komt pas in mei 2010 uit (22-02-2010)

Harry Potter Game komt in mei uit (10-02-2010)

Harry Potter Game, jaren 1 t/m 4 komt er aan! (03-06-09)

Harry Potter game in de maak? (02-12-2008)

Nieuwe LEGO Game van Harry Potter? (18-08-2008)