19 April 2011
Nieuwe game: LEGO Battles: Ninjago.

Billund (Denemarken) - TT Games producent Vince Grogan vertelt in dit interview over de nieuwe game LEGO Battles: Ninjago.

 

Wat is het eerste dat we over LEGO Battles: Ninjago moeten weten? 

LEGO Battles: Ninjago is het tweede deel van de succesvolle game LEGO Battles. Hierbij is het mogelijk om je door het verhaal van de Ninjago te spelen. Je moet als groep jonge Ninja's de wereld van Ninjago beschermen tegen een leger Skelet soldaten, welke de wereld willen vernietigen. LEGO Battles: Ninjago is zowel een actie als een strategie spel waarbij je je eigen leger kunt maken en tegen de computer of tegen een vriend kunt vechten.

... involving wizards, cars...

... Met tovenaars, auto's...

Wat betekent "Ninjago"?

Dat is wat speler moeten schreeuwen voordat ze een gevecht beginnen, als ze met de Ninjago Tol spelen. Je kunt het ook schreeuwen tijdens het spelen van de game als je dat wilt, maar ik kan niet beloven dat je er beter van gaat spelen.

 

Wat is Spinjitzu, en hoe ver gaat de game hierop in?

Spinjitzu is een bijna vergeten oude vechtkunst waarbij een getrainde Ninja zichzelf in een krachtige tornado kan veranderen met verwoestende gevolgen. Elke tornado van elke Ninja is weer anders. Bijvoorbeeld die van Kai, de rode ninja, hij heeft een vuur Tornado waarmee hij zijn tegenstander kan branden. In LEGO Battles: Ninjago kun je je Ninja upgraden met verschillende wapens waarbij je ook steeds weer verschillende Spinjitzu aanvallen krijgt.

 

... and giant white dragons.

... en gigantische witte draken.

 

Welke verbeteringen zitten er in het spel ten opzichte van de originele LEGO Battles game?

In LEGO Battles was er een helden groep toegestaan in elk leger, wat inhield dat slechts een groep een vloek kon uitspreken. LEGO Battles: Ninjago geeft je de mogelijkheid om een leger met wel zeven helden groepen met allemaal hun eigen krachtige toverspreuken samen te stellen. Ook kunnen de helden groepen worden geupgrade om te beschikken over betere wapens en verbazende spreuken. 

 

Kun je ons iets vertellen over het spelen van Ninjago?

De game gaat over het bouwen van een sterke basis voor je leger, waardoor het mogelijk word om je vijand te verslaan. Je kunt je groepen in twee types verdelen: bouwers en helden. Bouwers kunnen gebouwen bouwen en repareren en grondstoffen verzamelen. Grondstoffen kunnen worden uitgegeven om helden groepen te bouwen, welke vervolgens kunnen worden geupgrede om extra mogelijkheden te krijgen. In tegenstelling tot andere LEGO games heb je de controle over meerdere karakter tegelijk in plaats van een karakter.  Je kunt ze selecteren door ze aan te raken op het scherm en ze op een andere plaats op het scherm weer aan te raken. Als je eenmaal een gezonde groep hebt met helden, kun je de wapens en spreuken gebruiken om de tegenstander te verslaan.  

 

Defend your base with ninjas...

Verdedig je Ninja basis...

 

Hoe was het om een spel te maken waarbij je twee schermen en touchscreen functies tot je beschikking hebt?

Het is altijd leuk om iets voor een nieuw systeem te ontwikkelen. De touch screen functie is geweldig, want dat zorgt er voor dat spelers hun complete leger kunnen aanvoeren. Ze kunnen groepen selecteren door ze aan te raken of ze simpelweg via een selectievakje iets laten doen. De toevoeging van een extra scherm maakt het mogelijk om alle informatie die de speler nodig heeft voor het gevecht te kunnen laten zien zonder dat dit ruimte kost in het hoofdscherm.

 

... and whatever these guys are.

... en wat deze jongens ook mogen zijn...

 

Zie je LEGO Battles games passen bij het LEGO repertoire, of meer als games met hun eigen unieke stijl waarin LEGO karakter een rol spelen?

Al onze LEGO games horen bij dezelfde wereld van plezier en avontuur. Daarnaast heeft elk spel natuurlijk wel zijn eigen unieke ervaring en stijl. Daardoor konden we de stijl van deze game in de leuke en uitdagende wereld van Ninjago laten plaatsvinden. 

 

Waardoor is LEGO Battles: Ninjago uniek in het real time strategie genre?

De game is uniek omdat het een strategie en actie avonturen game in een si. Doordat het een LEGO games is, is het mogelijk om dingen op te pakken en mee te spelen, terwijl je ook nog goed moet nadenken over je tactieken, zoals je in een strategie spel zou verwachten. Daarbij komt ook nog dat alleen bij een LEGO game de mogelijkheid bestaat om je eigen leger te bouwen van Ninjas en Skeletten, en veel andere LEGO karakters. We hebben zelfs een Mexicaanse Worstelaar toegevoegd aan het spel!

 

Hoe werkt de 2-speler functie?

In de Battle Mode kun je tegen een vriend spelen. In deze mode kun je een leger vormen met alle karakter die je hebt vrij gespeeld. Je kunt kiezen uit verschillende spel modes, waaronder twee game modes uit de vorige LEGO Battles game: Annihilation, Capture the Flag, Brick Race en King of the Hill. Je kunt ook tegen de computer spelen. Verder zijn er twee nieuwe game modes toegevoegd genaamd Goliath en Survival.

 

Lees ook:

LEGO Ninjago de game trailer (02-03-2011)

Ninjago game voor DS (12-01-2011)

Trailer LEGO Battles! (27-05-2009)

LEGO Battles interview met de ontwerper! (10-05-2009)

Nieuwe LEGO Game: LEGO Battles voor Nintento DS (08-02-2009)