19 April 2011
LEGO steentjes gaan de ruimte in!

Orlando (Flroida, Verenigde Staten) - Over tien dagen zal de Space Shuttle Endeavour worden gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center, richting het Internationaal Ruimtestation (ISS). Aan boord zijn astronauten, meetinstrumenten enů LEGO steentjes!

Tijdens hun twee weken durende verblijf in het ISS zullen astronauten een aantal leuke en informatieve experimenten met LEGO uitvoeren. De LEGO materialen die ze meenemen zijn LEGO City Ruimtevaart sets en ook speciaal voor deze missie ontwikkelde modellen. Een van de astronauten zal bijvoorbeeld proeven doen met de zwaartekracht; zal het hem lukken om in de ruimte een model te bouwen dat we op aarde niet zouden kunnen nabouwen?

Tijdens de missie kunnen ge´nteresseerden via LEGOspace.com op de hoogte blijven en documentatie downloaden.

In het kader van de samenwerking tussen LEGO en NASA, introduceert de LEGO Groep  LEGO City Ruimtevaart, een nieuw thema met onder andere een Space Shuttle en een Ruimtevaart commandocentrale. De reden voor de keuze van het Ruimtevaartthema is eenvoudig: het spreekt tot ieders verbeelding, maar vooral bij kinderen. Verre planeten en de Melkweg, spectaculaire lanceringen en hoogstaande technologie, moedige astronautenůal die elementen maken ruimtevaart zo spannend. De vier nieuwe ruimtevaart bouwsets zullen dan ook voor veel bouw- en speelplezier zorgen, maar kinderen leren zo ook spelenderwijs meer over de ruimtevaart. Dit educatieve aspect is, naast natuurlijk speelplezier, een belangrijke factor waar LEGO ontwerpers rekening mee houden bij het ontwerpen van nieuwe producten.

Lees ook:

LEGO City Ruimtevaart sets (07-02-2011)

Nieuwe sets maart 2011: LEGO City Ruimtevaart (28-12-2010)

Astronauten spelen met LEGO (2) (06-11-2010)

LEGO gaat met NASA de ruimte in! (03-11-2010)

 LEGO Mindstorms robots de ruimte in! (15-09-2008)