Billund (Denemarken) - De LEGO Group heeft gisteren het ontwerp van het belevingscenter “The LEGO Huis” vrijgegeven. Het center, welke gebouwd wordt in Denemarken, illustreert de systematische creativiteit van LEGO stenen en zal naar verwachting 250.000 bezoekers per jaar trekken.

Als het LEGO Huis opent in 2016 zullen de bezoekers een gebouw binnenstappen dat is gebaseerd op gestapelde LEGO stenen, en dan gestapeld op een speelse manier, zodat er zowel binnen als buiten van alles te zien is. In het belevingscenter kunnen gasten uren van plezier verwachten, maar ook aanmoedigende en educatieve inspiratie opdoen - alles dat LEGO spel ook biedt.

Kjeld Kirk Kristiansen, eigenaar van LEGO, legt uit:

“The LEGO Huis zal het verleden, heden en de toekomst van het LEGO idee presenteren en ik ben er zeker van dat het een fantastische plek zal worden, waar LEGO fans van alle leeftijden en hun families en vrienden een breed aanbod aan LEGO beleving zal ondergaan.  Het is ons geloof dat LEGO spel innovatief denken los maakt in mensen, en het LEGO Huis geeft ons de mogelijkheid om erg duidelijk te maken wat LEGO spel biedt en hoe het de creativiteit en het leren van kinderen beïnvloed."

Het project is inmiddels al een jaar aan voorbereiding gepasseerd en nu is eindelijk het ontwerp van het huis gepresenteerd.

“Architecten bureau BIG (Bjarke Ingels Group) heeft een gebouw ontwikkeld, welke de LEGO waarden en het LEGO spel uitbeeld”, zegt Hans Peter Folmann, Marketing verantwoordelijke van het LEGO Huis en voegt toe:

“Het creatieve gebruik van de vorm van het LEGO steentje is een echte visualisatie van de systematische creativiteit die de kern is van het LEGO spel, en dus denken we dat dit de goede vorms is voor het LEGO Huis. En het ziet er ook eenvoudigweg geweldig uit.”

Het LEGO Huis zal 30 meter hoog worden, en vanuit de buitenkant heeft het publiek toegang tot enkele daktuinen. Het gebouw zal 7.600 vierkant meter tentoonstellingsruimte herbergen waar bezoekers van alles kunnen bekijken, een unieke LEGO winkel bevatten alsmede een cafe en een groot plein.

 “Het is onze wens dat het LEGO Huis zal worden gebruikt door zowel bezoekers als de inwoners van Billund; de geboorteplaats en thuisbasis van de LEGO Group. Dit is de reden dat een groot gedeelte van het gebouw - 1.900 vierkante meter - gratis toegankelijk is voor het publiek, en we hopen dat het een natuurlijk afspreekpunt zal worden voor de mensen die in Billund wonen alsmede de bezoekers. We weten nog niet welke specifieke activiteiten we in het huis zullen aanbieden, " zegt Hans Peter Folmann en hij voegt toe:

“We zijn erg ambitieus met het LEGO Huis – het is onze hoop en onze missie dat een bezoek aan het LEGO Huis een ervaring zal worden die je nooit meer vergeet, waarbij het niet uitmaakt hoe lang je al fan bent, of dat je alleen wilt weten waar LEGO spel voor staat."

De bouw van het huis is gepland voor begin 2014 en het LEGO Huis zal worden ingehuldigd in 2016.