07  juli 2015
LEGO Jurassic World  review
Amsterdam (Noord-Holland) - Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games, The LEGO Group en Universal Partnerships & Licensing kondigden op 13 juni aan dat LEGO®Jurassic World beschikbaar was in Nederland voor PlayStation®4 en PlayStation®3 computer entertainment systemen, PlayStation®Vita handheld entertainment system, Xbox One all-in-one games en entertainmentsysteem, de Xbox 360 games en entertainmentsysteem van Microsoft, het Wii™ U systeem van Nintendo, Nintendo 3DS™ draagbare systeem en PC.

Nooit eerder kwam de Jurassic Park franchise samen met LEGO video games en de game bevat meer dan twee decennia aan epische films, waaronder Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park enJurassic Park III, evenals de langverwachte Jurassic World, het epische actie avontuur van Universal Pictures en Amblin Entertainment, die vanaf vandaag te zien is in de bioscoop.

  
Het spannende avontuur recreëert onvergetelijke scènes en actie uit de films, verteld met de karakteristieke LEGO humor van TT Games. Fans kunnen de meest memorabele momenten uit de franchise zelf ervaren en op onderzoek gaan in het uitgestrekte gebied van Isla Nublar en Isla Sorna.

 

De Game.

De game begint in het innovatiecentrum. In het innovatiecentrum kun je personages kopen, een dinosaurus aanpassen in het Hammond Creation Lab, spelen met de holoscape, ronddwalen door de verschillende vertrekken en je kunt er via een van de vier toegangspoorten naar een van de vier Jurassic park films gaan om de levels die bij die film horen te spelen.

 

Je begint natuurlijk met de levels van Jurassic Park. De levels zijn eigenlijk scènes die je kent van de film. Je helpt hier bijvoorbeeld een zieke triceratops om weer beter te worden in het level Herstel van de triceratops. Verder heb je de volgende levels die je kunt spelen: de raptor vervoeren, de opgraafplaats, Raptorinsluiting, Insluiting van de T-rex en T-rex achtervolging. Elk level heeft een aantal uitdagingen. Neem bijvoorbeeld het level T-rex achtervolging van Jurassic Park. Hier heb je de volgende uitdagingen: het level uitspelen, 20.000 noppen verzamelen als echte overlever, fossielstuk A en fossielstuk B verzamelen en een rode steen verzamelen. Elk level heeft zijn eigen uitdagingen.

 

Vervolgens kun je naar Jurassic Park The Lost World om daar allerlei levels te spelen zoals: Sarah zoeken, Sabotage in het kamp, Mobiel lab, Aanval op het kamp, Het hoge gras en het terrein.

 

In Jurassic Park 3 kun je de volgende levels spelen: Spniosaurus ontsnapping, Spinosaurus vs T-Rex, De plek van inslag, in het lab, Achtervolging in de gang en Erics schuilplaats, de kust, Pteranodonnesten en Confrontatie met spinosaurus.

 

In Jurassic World kun je de volgende levels spelen: Gyrosphere ontsnapping, Indominus-ontsnapping, Hoofdstraat, Raptor-onderzoeksgebied, Raptor varkensjacht, Indominus paddock, De alfa, Raptorachtervolging en Confrontatie op de promenade.

 

Tijdens het spelen van de diverse levels moet je vaak wisselen van personage. Elk personage heeft zijn eigen vaardigheden, waarmee je een bepaald deel van een level of een bepaald onderdeel kunt oplossen. Zo kunnen kinderen door kleine luiken heen klimmen en op plekken komen waar andere personages niet kunnen komen. Ook zijn er bepaalde personages die kunne graven of die in dinopoep allerlei elementen kunnen vinden. Erg leuk om uit te vinden wie welke vaardigheden beheerst!

 

Nieuw in deze game is dat je niet alleen een personage uit de films kunt zijn, maar ook in sommige levels een dinosaurus bent. Als dinosaurus kun je klimmen of grote objecten stuk maken. Leuk nieuw onderdeel!

 

Het leuke aan de loadmenu's is dat er steeds een andere dino in beeld is tijdens het laden: in Jurassic Park is het een triceratops, in the los world is het een Tyrannosaurus Rex, in Jurassic Park 3 is het een spinosaurus en in Jurassic World is het de Indominus Rex.

 

De verschillende levels kun je benaderen door op een loaddock te gaan staan. Elk loaddock heeft drie levels. Je moet eerst een level uitspelen voor je naar een volgend level kunt gaan. Er zijn ook allerlei kleinere loaddocks in elke wereld. Die kunnen alleen worden geopend door bepaalde personages. Zo blijft de game elke keer weer vernieuwend en uitdagend, ook al heb je de grotere filmlevels allemaal al uitgespeeld.

 

Dit is weer een topgame waarbij je een unieke mix hebt van de vier verschillende Jurassic park films en LEGO!

Lees ook:

LEGO Jurassic World nu verkrijgbaar! (13-06-2015)

LEGO Jurassic Worlds trailer biedt VIP-tour door het park (02-06-2015)

Nieuwe trailer, release datum en veel dinosaurussen in LEGO Jurassic World (20-05-2015)

Eerste LEGO Jurassic World trailer en key-art onthuld! (17-03-2015)

Komt LEGO met een Jurassic World game? (07-09-2014)