09 juni 2010

LEGOLAND Billund Resort erg in trek bij Nederlanders
Billund (Denemarken) - Het in april vorig jaar geopende Lalandia Vakantiepark in het Zuid-Deense Billund heeft in het openingsjaar al ruim een miljoen gasten mogen verwelkomen, waaronder duizenden Nederlanders. Vooral in de mei-, zomer- en herfstvakantie verbleven veel Nederlandse gezinnen in het vakantiepark, onderdeel van het nieuwe, groots opgezette LEGOLAND Billund Resort, gelegen naast het wereldberoemde familiepark LEGOLAND.
Uit cijfers gebleken
In 2009 zijn volgens de cijfers van VisitDenmark in de regio Zuid-Denemarken, waar Billund onder valt, in totaal bijna 67.500 Nederlandse overnachtingen geregistreerd op vakantieparken, een stijging van 26,6% ten opzichte van 2008. Vier maanden springen er uit wat betreft Nederlandse bezoekers: april (+61,8%), augustus (+50,8%), september (+53,2%) en oktober (+72,5%). Zeer waarschijnlijk is deze aanzienlijke toename ten opzichte van 2008 te wijten aan de komst en opening in deze regio van het LEGOLAND Billund Resort.

Lalandia Vakantiepark
Het Lalandia vakantiepark, onderdeel van het nieuwe resort en Noord-Europa’s grootste overdekte vakantieparadijs, opende op 24 april 2009 haar deuren en bestaat uit ruim 750 vakantiewoningen, in vijf verschillende uitvoeringen en allemaal van hoge kwaliteit. Het aantal vakantiewoningen in het resort zal de komende jaren worden uitgebreid tot 1500 stuks.
Het Lalandia vakantiecentrum biedt tevens 40.000 m² aan indooractiviteiten, zoals het Monky Tonky speelparadijs en het 10.000 m² Aquadome, Noord-Europa’s grootste subtropische zwemcomplex met zwembaden, een gigantische waterglijbaan en jacuzzi’s. Verder biedt het centrum bowlingbanen, minigolf, winkels en restaurants.
Hotel LEGOLAND behoort ook tot het resort en opende vorig jaar nieuwe zespersoonskamers in exotische sferen. De reeds bestaande themakamers, in onder andere piraten-, prinsessen-, en ridderstijl, zijn al jaren populair bij bezoekers.
Uitsluitend gasten van het vakantiepark en het hotel hebben met een speciale resortpas gratis toegang tot het LEGOLAND park, Lalandia Aquadome en het grote kinderspeelparadijs Monky Tonky Land.
Het LEGOLAND Billund Resort is tot stand gekomen door een samenwerking tussen LEGOLAND en Lalandia. Ook de nabijgelegen bekendste dierentuin van Denemarken Givskud ZOO en de luchthaven van Billund maken deel uit van de samenwerking.

Nieuwe attractie LEGOLAND Billund 2010: The Temple
Het bekende park LEGOLAND in het Zuid-Deense Billund opende op 27 maart jl. haar deuren voor het nieuwe seizoen. In de meivakantie ontving het 58 miljoen kleurrijke LEGO-steentjes tellende park zoals gebruikelijk veel Nederlandse gezinnen.
De nieuwe attractie van 2010 is The Temple, een oude Egyptische tempel waarin bezoekers in een jeep met lichtpistolen een avontuurlijke tocht maken.
Ook is er dit seizoen een spannende 3D-film met Clutch Powers te zien in LEGOLAND Billund. Verder zijn er diverse evenementen in het familiepark, waaronder Halloween in oktober en de speciale kerstopening (elk weekend van 13 nov – 2 dec 2010).

Lees ook:

LEGOLAND Denemarken verwelkomt Farao (08-03-2010)

Nieuwe attracties LEGOLAND Denemarken voor 2010 (29-01-2010)

Pirate Falls LEGOLAND Denemarken open (19-07-2009)

Nieuwe attracties voor LEGOLAND Denemarken (15-02-2009)

LEGOLAND Billund bestaat 40 jaar in 2008! (18-01-2008)