28 november 2015
Eindelijk openingsmaand LEGOLAND Dubai bekend.

Abu Dhabi (Dubai) - Inmiddels is er eindelijk meer duidelijkheid over de  openingsdatum van het LEGOLAND park in Dubai. Het park opent in oktober 2016. De website is al een beetje gevuld en de plattegrond van het park staat online. Verder zijn ook allerlei attracties inmiddels bekend gemaakt. Hieronder een overzicht. LEGOLAND Dubai bevat ook een LEGOLAND Waterpark.


LEGO Adventure

Jonge ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar avontuur zullen aan hun trekken komen in dit gebied. Waarom sluit je je niet aan bij de LEGO duikers in een prachtig onderwater avontuur welke de hele familie zal aanspreken. Ga daarna vliegen over de golven bij de Wave Racers voordat je een reis maakt door de ruÔnes van een oude tempel en vind de gestolen schat van de farao.


LEGO City

Het bepalen van je plaats en teamwork zijn de bouwblokken in LEGO CITY. Je doet hier een beroep op als je lid wordt van de crew van de scheepswerf of als je leert hoe je moet rijden in een elektrische auto. Je kunt hier je officiŽle LEGOLAND rijbewijs halen in de Rijschool. Je kunt hier zelf in een vliegtuig vliegen, sturen in een boot of je redt een brandend gebouw in deze speelzame stad.

 


LEGO Factory

Welkom in de LEGOLAND Dubai! FACTORY. Hier begint het familieplezier. Hier kun je allerlei benodigdheden voor de dag kopen, zoals een zonnebril of parasol, een karretje huren of iets te eten. De eerste stop is een wandeling door de LEGO fabriek. Hier kun je zien hoe LEGO stenen worden gemaakt en je krijgt je eigen LEGO steen, die ter plekke voor je is gemaakt. Verder vind je hier ook de BIG Shop, de grootste LEGO winkel in het Midden-Oosten.


 

LEGO Imagination

Dit is het gebied waar elke LEGO fan geniet. Hier kun je zelf LEGO race wagens bouwen en er mee racen, of meedoen aan een les met LEGO Mindstorms robots. Tijdens een ritje met de LEGO Technic Tister merk je wat centrifugaalkracht is. En je kunt het hele park overzien vanuit je stoel in de Kid Power Tower.

 


LEGO Kingdoms

Red de dag in dit middeleeuwse land. Strijd tegen de draak tijdens een hevige achtbaanrit door het kasteel van de koning. Kleinere kinderen kunnen als junior drakenrijder meerijden in de Dragon's Apprentice. Merlijn heeft je betoverd.... fiets zo snel je kunt in Merlin's Flying Machines om de vloek op te heffen. Gezinnen op zoektocht zullen ook genieten van een snelle ronde in Merlin's Challenge.


Miniland

Een bezoek aan MINILAND is een absolute must coor elk gezin, Miniland bevat 20 miljoen LEGO stenen en is hier binnen en heeft airconditioning. LEGOLAND Dubai Miniland zal Dubai's iconische skyline en allerlei bekende plekken uit het Midden-Oosten bevatten. En de gasten hebben hier de mogelijkheid om hun eigen skyline te bouwen Build A City, een 10 meter lange speeltafel met witte LEGO stenen.


LEGOLAND Waterpark

Plons je weg door een dag vol met LEGO gezinsplezier. LEGOLAND Dubai Waterpark bevat meer dan 15 glijbanen, inclusief een vlottenglijbaan. Er is een heus LEGO zwembad en bij de Build-A-Raft-River kun je je eigen LEGO vlot bouwen. Voor de kleinsten is er er een DUPLO peuter speel plek met glijbanen.

Lees ook:

LEGOLAND Dubai Miniland komt in een gebouw (11-07-2015)

LEGOLAND Dubai krijgt ook waterpark (2) (08-07-2015)

LEGOLAND Dubai krijgt ook Waterpark (29-04-2015)

Website LEGOLAND aangepast voor LEGOLAND Dubai (08-11-2014)

Belgisch bedrijf bouwt mee aan LEGOLAND Dubailand (14-09-2014)

Bouw LEGOLAND Dubailand weer opgestart (07-09-2014)

Veel nieuwe LEGOLAND parken op komst (09-08-2014)

LEGOLAND Dubailand opent in 2016 haar deuren! (18-03-2014)

LEGOLAND Dubailand komt er, maar later (21-03-2012)

LEGOLAND Dubai komt er, ondanks crisis. (26-05-2010)

Nieuw LEGOLAND park in Dubai 2011 (15-05-2008)