30 Oktober 2010

LEGO World 2010 is weer afgelopen 

Zwolle (Overijssel) - LEGO World 2010 zit er weer op. Een overzicht van de activiteiten tijdens deze editie:

 

Via de A28 ingang kwam je in de IJsselhal aan. Hier stond LEGO vereniging "De Bouwsteen" met allerhande bouwwerken, gebouw door de leden. Hier was ook het LEGO Rijksmuseum te zien. Verder was LEGO weer volop verkrijgbaar in de grote LEGO Intertoys winkel in deze hal.

Het nieuwe Rijksmuseum van LEGO (echte opent pas in 2013!!)

 

Een echt werkende rollercoaster van LEGO! 

 

Spoorwegmuseum Utrecht in schaal nagemaakt

 

Miss Piggy

In de Meerhal was een groot lounge café aanwezig en hier stonden de verkopers met tweedehands LEGO artikelen samen met een stand van de LEGO Shop@home.

LEGO Bordspellen demonstraties

LEGO Dirk Denoyelle Rubens mozaïek; naar verluidt de grootste ooit door particulieren gebouwd (4,8m x 3,6m; 200.000 LEGO elementjes)

 

In de Hanzezaal was een enorm bouwwerk van Dirk Denoyelle te zien. En er stond een immens aantal Bionicles op een rij! Verder was in deze hal te spelen met de LEGO bordspellen.

Vanaf de Meerhal liep je langs restaurant "De Kogge" waar de LEGO Rockband de LEGOWORLD CD van vorig jaar stond te spelen. 

 

Kunstwerken van Dirk Denoyelle

 

LEGO museum stukken

 

In de Suyderseezaal was een klein museum ingericht met oude LEGO artikelen en verder een gigantische bioscoop, waar achtereenvolgens de volgende films draaiden: 

LEGO Atlantis, LEGO Cluthc Powers en euh ... nog een film. In de gang naast deze hal stonden enkele kunstwerken van Dirk Denoyelle uitgestald.

LEGO Atlantis

LEGO Atlantis schatgraven

LEGO Atlantis Roadshow 2010

LEGO Atlantis hengelen

Holle Bolle LEGO Gijs

LEGO Opbergsysteem

 

Max in LEGO, te winnen door elk nieuwe lid van de LEGO Club

The Temple van LEGOLAND Billund

 

LEGO Mindstorms schaakspel!

LEGO Woody op een van de tafels van de LEGO bouwwedstrijd

LEGO Prototypes bij de designersstand

 

 

Vanuit de Suyderseezaal kwam je in de AAhal. Hier stond het grootste gedeelte in het teken van LEGO Atlantis. Je kon er meedoen aan het zoeken van een gouden LEGO steen in schatkisten vol met LEGO, vissen naar gouden dubloenen, de LEGO Atlantis roadshow 2010 bezoeken en van een grote luchtkussenglijbaan glijden. Verder was er een stukje Atlantis nagebootst met geleende spullen van het Eco-Drome. De LEGO Designers waren in de hal aanwezig, de LEGO merchendise was voorzien van wat nieuwe leuke LEGO artikelen uit de LEGOSTORE in Oberhausen, LEGO Club was aanwezig (elk lid kreeg een gratis LEGO Club promosteen én elk nieuw lid kon Max in LEGO blokjes winnen!), LEGO Wear was aanwezig en de  LEGO Opbergartikelen waren hier te verkrijgen. Verder was er een stukje LEGO Racers ingericht, waar je op de foto mocht in de LEGO Ferrari. En je kon rijden in kleine LEGOLAND wagentjes, die er stonden ter promotie van de nieuwe attractie "the temple". Ook in deze hal was het bouwen met LEGO, het bouwen met LEGO Belville, het bouwen met LEGO Duplo en het bouwen van LEGO Vliegtuigen voor de KLM. Verder was er een stukje waar je treinen mocht bouwen. 

Vanaf de AAhal liep je de Diezehal binnen, waar je goed moest zoeken naar LEGO. Het was omgedoopt tot verkeersveiligheidsplein. Deze hal was het meest rommelig van alle hallen. Er was een stand van de ANWB, waar kinderen juniorlid konden worden. Verder was hier ook de stand van Paula de koe, waar je op de foto kon met Paula, een kleurplaat kon maken of een toetje kon proeven. Berg Toys was in deze hal aanwezig met allerlei skelters waarmee je op een testbaan mocht rijden. Disney XD had de creche "Sunnyside" uit ToyStory 3 nagebouwd en hier stonden ook een levensgrote Buzz Lightyear en Woody van LEGO stenen te pronken. In het Disney XD gedeelte moesten kinderen een Phineaus en Ferb Kettingreactie bouwen, waarvoor ze werden beloond met een Disney XD keycord, een Disney XD T-shirt en een Disney XD magazine. Naast de ANWB stond een groot kasteel waarin Harry Potter werd aangeprezen, tussen de LEGO ridders etcetera. Hier was ook de plek om het LEGO Harry Potter spel voor de Playstation te spelen. Tegenover dit kasteel was de LEGOWORLD Party met onderandere Djumbo, Brandi Russel, Sjon enSjeffrie, Tessa en Kaj van der Voort. 

Lees ook:

5 euro korting op kaartje LEGOWORLD (29-06-2010)

Artiesten LEGO World 2010 bekend! (08-06-2010)

LEGOWORLD 2010 kaartverkoop begonnen! (27-05-2010)

LEGOWORLD Enquête winnaars (12-04-2010)

LEGOWORLD Flyer (28-03-2010)

Prijswinnaars LEGOWORLD reddingsbrigade (15-03-2010)