24 Oktober 2010

LEGO World is open!
Zwolle (Overijssel) - Het echte Rijksmuseum opent pas weer in 2013, maar wie daar niet op kan wachten moet naar Zwolle. Met honderdduizenden LEGO stenen is Amsterdamse museum nagebouwd voor LEGO World 2010. Bekijk de levensgrote bouwwerken en bouw zelf een kunstwerk.

Voor het tiende jaar op rij komen bezoekers in de herfstvakantie grote bouwwerken van lego bekijken en zelf met lego spelen. LEGO World 2010 is van 20 oktober tot en met 27 oktober te zien in de IJsselhallen in Zwolle. Inmiddels zijn er al 50.000 kaarten voor het evenement verkocht. Bezoekers krijgen dan ook het advies om via de website van LEGO World de beschikbaarheid te controleren. Zo wordt teleurstelling voorkomen. 

Lasershow

Tijdens het evenement is er een lasershow te zien over tien jaar LEGO World. Ook treden er diverse artiesten op zoals de meidengroep Djumbo. Bekijk hier alvast de trailer van de lasershow.

In 2009 was er ook een te gekke Lasershow:

 

Het aftellen is begonnen! Volgende week barst alweer de 10e en tevens feestelijke editie van LEGO® WORLD los in de IJsselhallen in Zwolle. Als je nog geen toegangskaarten hebt, wacht dan niet te lang om deze te kopen. LEGO WORLD is ieder jaar uitverkocht en de laatste kaarten zijn nu nog in de verkoop!

Wat is er allemaal te doen op LEGO WORLD?

Filmzaal
Wil je even lekker rustig zitten en genieten van geweldige films? Kom dan naar de filmzaal en kijk naar films als LEGO Clutch Power, LEGO Atlantis en Toy Story 3.

Atlantis
De nieuwe LEGO lijn Atlantis is in het groot te bewonderen op LEGO WORLD! Begeef je in de onderwaterwereld vol met bodemschatten en gigantische waterplanten! Maar pas op… er leven ook grote haaien in de zee!

Belville
Voor alle meisjes hebben we Belville! Je wordt als een echte prinses geschminkt en op het prinsessen springkussen kun je lekker springen!

Harry Potter
Dit jaar kun je weer volop gamen op LEGO WORLD. Kom naar de Diezehal en probeer daar LEGO Harry Potter™ Jaren 1-4. In LEGO Harry Potter™ beleef je de eerste vier jaren van Harry op Zweinstein in LEGO stijl. Vol humor, geheimen, raadsels en natuurlijk magie. Zijn je duimen moe van het gamen, dan kun je even pauze houden en op de foto gaan met je helden of ervaren hoe het is om zelf op een toverschool te zitten. Kun je geen genoeg krijgen van LEGO Harry Potter? Er is speciaal op LEGO WORLD, in samenwerking met Intertoys, een speciale aanbieding voor iedereen die LEGO Harry Potter™ Jaren 1-4 mee naar huis wil nemen!


Activiteiten BERG Toys
BERG Toys heeft allerlei gave activiteiten waar je aan mee kunt doen. Zo vind je op het verkeersplein een ruim parcours met heel veel verschillende skelters en op de skelterbanen kun je met echte race skelters racen. En na afloop krijg je een origineel BERG rijbewijs! Maar dat is nog niet alles… Laat op het BERG Beweegplein je springkunsten zien en spring gezellig met andere kinderen op een van de BERG Trampolines. Je kunt allerlei slimme trucjes leren van één van de selectiespringers die een springdemonstratie verzorgen. Wil je meer weten? Op de BERG Toys stand kun je terecht voor meer informatie over skelters en trampolines en waar je deze kunt kopen.

ANWB fietsparcour
Ook de ANWB is dit jaar aanwezig op LEGO WORLD met een super fietsparcour, een stoere Wegenwacht auto, bouwtafels en veel meer. Kom naar het Verkeersveiligheidplein om te zien en ervaren wat de ANWB jou te bieden heeft. Op vertoon van je ANWB Junior lidmaatschapspas kun je een leuk 'Val op in het donker' gadget ophalen bij de stand (op = op). Ook kun je met LEGO steentjes je ideale Wegenwacht auto van de toekomst bouwen. Als jouw Wegenwacht auto de mooiste van alle ontwerpen is, dan krijg je een te gek cadeau. Ben je nog geen ANWB Junior lid, kom dan naar de ANWB stand om je in te schrijven. Wie weet ben jij het 150.000ste Junior lid en win je een spectaculaire prijs.

LEGO WORLD Party
De LEGO WORLD Party wordt net als voorgaande jaren weer een groot spektakel. Je kunt hier genieten van geweldige optredens van onder andere Djumbo, Tessa, Brandi Russel, Kaj van der Voort, Sjon & Sjeffrie en Blitzz! De party is opgedeeld in 3 showblokken en na elke showblok kun je handtekeningen scoren van je favoriete artiesten en met ze op foto! Tijdens de LEGO WORLD Party kun je ook kijken naar een spectaculaire lasershow! Tijdens deze show komen alle LEGO lijnen voorbij! Ben je al nieuwsgierig geworden en wil je deze waanzinnige lasershow zien, kom dan naar de LEGO WORLD Party!

Openingstijden en kaartverkoop
LEGO WORLD is in de herfstvakantie geopend van woensdag 20 oktober tot en met woensdag 27 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. Kaarten (€ 18,50 / kinderen tot en met 2 jaar gratis) zijn verkrijgbaar via Intertoys, www.legoworld.nl en aan de kassa. Let op, LEGO WORLD is de afgelopen jaren steeds uitverkocht geweest en daarom verwacht de organisatie een stormloop op de kaarten, dus zorg dat je er snel bij bent!

 

Lees ook:

5 euro korting op kaartje LEGOWORLD (29-06-2010)

Artiesten LEGO World 2010 bekend! (08-06-2010)

LEGOWORLD 2010 kaartverkoop begonnen! (27-05-2010)

LEGOWORLD Enquête winnaars (12-04-2010)

LEGOWORLD Flyer (28-03-2010)

Prijswinnaars LEGOWORLD reddingsbrigade (15-03-2010)