15 april 2010

Lego Limmer bloemenmeisje 300+ kg, 364,8 cm hoog én een wereldrecord

Limmen (Nederland) - Het gaat een super gezellige georganiseerde ‘bende’ worden tussen 27 mei en 2 juni in de – voor deze periode LEGO - sporthal De Enterij. Ruim 800 leerlingen van de 3 basisscholen uit Limmen slaan de handen ineen voor een wereldprestatie.

Limmen Ludiek heeft iets specials op het programma staan voor alle basisschoolleerlingen (Sint Maarten, Pax Christi en het Kleurenorkest) van Limmen.

Dit unieke evenement, met de naam ‘Bouwen met Elkaar’ is exclusief mogelijk gemaakt door NTI-NLP van Bouke de Boer. 

De jeugd van Limmen gaat voor een geweldig wereldrecord zorgen. Ze gaan met z’n allen de grootste LEGO® minifig. van de wereld bouwen van 140.000 LEGO® stenen, 364,8 cm hoog en ruim 300 kg zwaar.

Dit alles zal tijdens de normale schooluren in een speciale projectweek worden gemaakt.
In etappes gaan steeds ± 100 kinderen van de verschillende basisscholen naar De Enterij om met elkaar samen 1 uur de verschillende bouwstenen voor te bereiden voor de bouw.
Het hele ‘Bouwen met Elkaar’ project staat onderleiding van Gerda Burgering en AmazingBrickCreations.com. Robert is de inspirerende en drijvende kracht achter AmazingBrickCreations.com. Hij heeft het LEGO® LIMMER BLOEMENMEISJE exclusief voor Limmen Ludiek ontworpen!

De directies van de 3 basisscholen waren vanaf minuut 1 super enthousiast.

Annemarie Trouw van Sint Maarten:
“Wat leuk dat we aan dit grote Limmense project mee kunnen doen; echt wat voor de kinderen!”.

 Els Vonk van het Kleurenorkest:
“Ik vind het project geweldig. Mooi dat Limmen Ludiek dit initiatief genomen heeft en dat er zoveel mensen aan meewerken. Het project Bouwen met Elkaar verbindt mensen en dan specifiek de kinderen met elkaar. Geweldig dat de 3 Limmer scholen de handen ineen geslagen hebben en dit project helpen ondersteunen.”

Susan Groot van Pax Christi:
“Super leuk dit. We gaan er samen met Limmen Ludiek een groot feest van maken. Was het maar alvast 27 mei”.

Jeannet van der Krol van Sint Maarten:

“Een uniek project en een unieke kans om met de basisscholen samen te werken aan iets heel moois. We hebben er heel veel zin in!”

Lees ook:

Limmen Ludiek krijgt ook grootste LEGO minifig (30-03-2010)

Ludiek Limmen gaat toch LEGO toren bouwen! (09-09-2009)

Geen subsidie hoogste LEGO toren (01-09-2009)