09 december 2014
LEGO Museum in Grootegast
Grootegast (Groningen) - Een groep enthousiaste mensen is bezig om een museum over LEGO® op te zetten in Grootegast. Inmiddels is een stichting opgericht, met de naam: Stichting “Museum over LEGO®stenen”. Ook is er een bescheiden website eerst opgestart op www.museumoverlegostenen.nl.

Om het museum echt goed van de grond te kunnen krijgen is er geld nodig. De stichting is daarom gestart met een donateurs-aktie. Als eerste mocht de stichting Burgemeester Dijkstra inschrijven. Ook lieten dhr. van Laten (voorzitter HV), mevrouw van Diepen (Zij en haar man zijn altijd werkzaam geweest bij LEGO in Grootegast en woonden in het huis voor het LEGO-pand) en de heer Meijer (afgevaardigde van Dorpsbelangen Grootegast) zich allen inschrijven als donateur.

Hopelijk mogen velen dit goede voorbeeld volgen. Donateur zijn van het Museum kan al vanaf 15 euro per jaar. U kunt contact opnemen met de stichting via eerder genoemde website of langskomen op de Kerstmarkt.

Tijdens de Kerstmarkt op vrijdag 12 december zal in een lege winkelunit aan het Marktplein een expositie worden gehouden. Op deze expositie krijgt u al een indruk van de plannen voor het museum. Natuurlijk zal het uiteindelijke museum veel uitgebreider zijn, maar dit is een goeie start.
 


V.l.n.r.: Dhr. van Laten, mevr. van Diepen, burgemeester Dijkstra,
dhr. Meijer en dhr. Roede
Foto : (c) Foto Zuiderveld

Lees ook:

LEGO Museum in Grootegast (09-12-2014)

Oud LEGO winkelmateriaal opgedoken (30-01-2013)

Geloofsgemeenschap mag 'Kerken' in voormalig LEGO gebouw in Grootegast (04-10-2012)

Nieuw adres LEGO Nederland (19-05-2011)

LEGO neemt intrek in oude Kazerne (21-04-2010)

Beckers naar oud LEGO kantoor in Breda (10-11-2009)