19 Augustus 2009

Internet wemelt van de oplichters die LEGO verkopen

Emmeloord (Nederland) - Steeds weer duiken berichten op van mensen die goedkoop LEGO willen kopen via internetsites , geld betalen en vervolgens niets geleverd krijgen. We hebben diverse internetfora afgezocht en kwamen de volgende dingen tegen:

 

Op Opgelichtopinternet.nl kwamen we de volgende vraag tegen:

 

Is deze adverteerder te vertrouwen?
Aangeboden:lego technic Graafmachine 8294
Prijs: € 45,00
Omschrijving:
Geheel nog nieuw in de doos
nog nooit open gemaakt!!!!!!!

GEEN VERZEND KOSTEN!!!!!!!!!!

Groep:Kinderen en Baby's
Rubriek:Speelgoed | Lego en Duplo
Datum plaatsing:03-12-08
Advertentienummer:212738631
Link naar advertentie: 
Naam:joeri1
E-mail:welpie10229@hotmail.com
Woonplaats:Hoorn nh
Link alle advertenties: 

 

Uit de diverse meldingen die erna staan blijkt dat de adverteerder wil dat het geld op de rekening van zijn 'partner' word overgemaakt. Mensen die de boel niet vertrouwen en naar een telefoonnummer vragen krijgen de melding dat hij geen telefoonnummer heeft in verband met problemen uit het verleden. Verder geeft een iemand aan dat hij alles op internet heeft gelezen over de verkoper, waarop de verkoper aangeeft, dat hij het jammer vind dat hij op zoiets af gaat. Weer een ander heeft het huisadres enzovoort nagetrokken en daaruit blijkt dat ook die gegevens niet kloppen. Het is dan ook overduidelijk dat het om een oplichter gaat.

 

Op kopersbelangen lezen we over een andere oplichtster het volgende:

Helaas ben ik genoodzaakt hier ook een berichtje achter te laten. Via MP heb ik voor mijn kinderen vor ruim 30 euro speelgoed (Duplo) gekocht bij Sandra van Wijk in Beneden Leeuwen. Het is geen superhoog bedrag, maar toch...

Begin november heb ik haar betaald maar nooit iets geleverd gekregen. De dame beweert dat ze het wel verzonden heeft, maar kan geen bewijs laten zien (bv de barcode van track&trace). Ruim een week geleden gaf ze aan het geld terug te hebben gestort, maar ik heb tot op heden nog niets ontvangen. Als ik haar mail, komt de mail weer retour. Blijkbaar heeft ze haar mail geblokkeerd. Dus wend ik me nu maar tot deze website. Wie weet doet ze dit vaker en ik wil dit niet van mijn kant laten gaan.

 

Waarop een ander reageert:

Heb 56,20 overgemaakt, zou daar groot pakket lego voor krijgen. 2 weken geleden al overgemaakt. Heb gewacht met aangifte doen, maar heb nu gezegd dat ik het zeker ga doen, tegen deze mensen. Vetrouw de mensen niet ook al zeggen ze dat ze het wel verstuurd hebben. Ik heb een onbekend telf nr, Heb bankrek, nr 3 emailadressen waarvan al 2 geblokkeerd ondertussen. Waarschijnlijk de school waar de vrouw met die naam werkt, Sandra, heb ip adres en weet dat ze in beneden leeuwen wonen. Kwam bij het zoeken naar IP een naam patrick te voorschijn, wat zou dit kunnen zijn. Zal de politie aangifte opnemen voor zo'n bedrag. Hopelijk krijg ik hulp van jullie, volgens mij moet dit op te lossen zijn, daar ze toch wel een paar gegevens hebben gegeven. school de een obs de wijzer beneden leeuwen, wie kent deze school?
Ik heb nu gezegd, daar ze zeiden dat vandaag het geld terug gestort zou zijn, dat ik nu aangifte doe en hun gegevens daarna ook bekend ga maken, lijkt me redelijk na dik twee weken toch? Ze reageren ook erg raar op mijn mailtjes. Zeggen contact te hebben met tnt en vragen aan mij welk bureau ik aangite doe. Heb gezegd dat ze dat zelf wel merken. Ze hebben vandaag alleen nog een kans met een spoedoverboeking, anders gaat dit balletje helemaal aan het rollen. Hopelijk heb ik zo nog het geld, (droom zacht feel free) en anders gooi ik morgen hier alles neer en hoop dat mensne me een beetje kunnen helpen.

 

Inmiddels is er een zaak van gemaakt op InternetOplichting. 

 

Op Opgelicht.nl treffen we het volgende verhaal aan:

Ook ik ben door Marianny Ever(t)s uit Papendrecht opgelicht. Bij mij ging het om een partij Lego. Ik had op Marktplaats een advertentie staan met Lego gezocht, waarop zij heeft gereageerd. Ik heb geld overgemaakt, maar het Lego is nooit aangekomen. De bijbehorende barcodes heeft ze mij ook niet kunnen geven (zogenaamd zoek geraakt). Na een aantal maal gebeld te hebben heeft ze mij diverse keren beloofd het geld terug te storten, maar ook dat is niet gebeurd. Uiteindelijk heb ik aangifte gedaan bij de politie. Ik raad aan dat iedereen die door deze vrouw is opgelicht aangifte te gaan doen bij de politie. Hoe meer personen aangifte doen, hoe groter de kans dat hier wat mee gedaan wordt.

 

Ook op Opgelicht.nl:

Mooie aanbieding op marktplaats voor een Lego Mindstorms NXT, nieuwe NL versie voor 225 Euro. Mijn zoontje is bijna jarig, prachtig kado!

Natuurlijk wel even gezocht op rottigheid. Geen slechte referenties, ingeschreven bij KvK, afhaal adres erbij en een werkend telefoonnummer. Allemaal goed. Via e-mail verzendkosten gevraagd (Almelo is niet om de hoek). Overgemaakt op rekening, netjes bevestiging gekregen dat het geld ontvangen was, en dat er snel verzonden zou worden. En toen niets meer...

Via-via blijkt Stefrona van Steffanie en Ronald te zijn. Steffanie's adres en nummer weten te achterhalen, ze waren inmiddels gescheiden en Ronald Reijmerink had de zaak overgenomen. Ronald's directe mobiele nummer gekregen, en zowaar hij neemt op. Hele lijst van excuses, zijn ex had de groothandel geblokkeerd, zijn e-mail werkte niet, noem maar op. Hij zegde toe het geld direct terug te storten. Niet dus..

Kijk uit voor Stefrona, je bent je geld gewoon kwijt. Ik ga vanmiddag aangifte doen.

 

Een ander vertelt over dezelfde oplichter zijn verhaal:

Pas op voor speelgoedparadijs Stefrona, ik ben er ook ingetuind. Hij had een leuke aanbieding op marktplaats, KvK nummer erbij - girorekening klopte met de naam - sterker nog het is zijn eigen naam. maar de beste man ontvangt wel je geld maar levert helemaal niets. Heb hem een paar keer aan de telefoon gehad totdat ik betaald had daarna niets meer van hem gehoord. Nummer van zijn ex gevonden op internet, zij zou contact opnemen met hem hij heeft mij inderdaad opgebeld met het excuus dat hij de Lego NXT robot wel had opgestuurd maar deze was blijkbaar niet aangekomen, hij zou direct een nieuwe voor mij bestellen en opsturen. Of ik dan zo viendelijk zou willen zijn als de andere toch mocht aankomen die dan weer terug te sturen. Niets ontvangen dus nog een paar keer zijn ex opgebeld, hij reageert zelf niet op zijn mobiel ook niet op voicemail en ook niet op e-mail, zij had hem wel gesproken maar zijn zakelijke rekening zou geblokkeerd zijn
Pas op dit is een prutser je bent je geld gewoon kwijt!!! ga er wel alles aan doen om mijn geld weer terug te krijgen aangifte doen bij politie en via consuwijzer.nl

 

Wéér een ander:
Dit is (gelukkig overigens) voor het eerst dat dit mij gebeurd, maar ik heb op 8 januari een "Kerstaanbieding Lego Duplo 5609 du luxe treinset" (twv 72 euro Incl. aangetekende verzendkosten) gekocht van Speelgoedparadijs Stefrona via Marktplaats en hoor sinds mijn betaling niets meer.
Vooraf alles gecheckt en zag er netjes uit, kreeg ook vlotte reacties (rondom de Kerstdagen) op mijn emails met vragen.

Na betaling begin januari om de 2 dagen gebeld naar 3 verschillende mobielnr's van Ronald (hij zou de nieuwe (alleen) eigenaar zijn en voormalig zaken- en privé partner van Steffanie) en krijg altijd de voicemail en GEEN reacties.

Elke 2 dagen een mailtje verstuurd zonder reacties (na mijn betaling).

Wel gebeld met Steffanie, maar die verwijst me elke keer naar Ronald Reijmerink zijn mobielnr's en zij vindt het raar dat ik haar als contactpersoon zie, omdat zij volgens eigen zeggen de zaak al in december volledig heeft overgedaan aan haar ex-man (of vriend) .
Ik heb wel gevraagd om een terugbetaling of spoedige verzending, maar haar verhaal was dat zij door de overgang niet meer bij de betaalrekening kan en Ronald nog niet.
Ze had ook een brief v/d KvK 1,5 week geleden en die overzetting van eigenaar zou (toen) nog 3 dagen duren.
Zowel hij als zij zouden dus niet bij de betaalrekening kunnen, dus terugstorten was dan niet mogelijk, maar bestelling bij de groothandl plaatsen ook niet door Ronald omdat hij niet bij de rekening kan.

p.s. De Politie Tiel wil pas mijn aangifte aannemen als hij/zij bekend staan als oplichter(s) of er meerdere aanwijzingen voor zijn om dat aan te nemen.

 

En het gaat maar door:

Heb begin feb nog contact gehad met politie Almelo, adviseerden mij nogmaals een brief te sturen naar dit heerschap want hij was nav mijn aangifte op bureau gehoord.
Scheiding, geblokkeerde rekeningen, weet ik veel wat voor privé omstandigheden maar hij zou alles oplossen en in zijn papieren onze gegevens opzoeken. Om het hem makkelijk te maken heb ik een brief geschreven waarin ik hem opnieuw 10 dagen de gelegenheid heb gegeven te reageren/betalen. Jullie raden het al; GEEN BERICHT, GEEN GELD.
Ik wil komende week politie Almelo nogmaals bellen.
Misschien is dit ook wel een leuk onderwerp voor Da's je goed recht of met z'n allen naar de rechter. Heeft iedereen nu aangifte gedaan bij de politie?
Ik heb inmiddels ook contact gehad met ruud112 die zijn geld wel heeft teruggekregen.
Hij had voor mij een ander 06 nummer van Ronald. Ook dit nr heb ik veelvoudig geprobeerd maar wordt niet opgenomen. Ondanks inspreken geen belletje terug.
Kunnen we niet iets doen met z'n allen?


Reactie van iemand op bovenstaande:

Er is al heel veel gedaan. Inmiddels hebben 4 of 5 mensen aangifte gedaan. Ik heb inmiddels van de politie te horen gekregen dat alle dossiers naar Almelo gestuurd zijn en dat daar een rechercheteam achter deze meneer aangestuurd wordt. Jij kunt natuurlijk ook aangifte doen, dat maakt het rijtje alleen maar langer, en de kans dat er echt wat gebeurt groter. Hou er rekening mee dat actie van de politie (als dat al gebeurt..) alleen tot een veroordeling kan leiden, maar dat houdt niet automatisch in dat je je geld terugziet.

Om mijn geld terug te krijgen heb ik een deurwaarder ingeschakeld, die nu het hele circus (eerste aanmaning, tweede aanmaning, ingebrekestelling, gerechtelijke stappen) op gang gebracht hebben. Helaas is dat een ieder-voor-zich verhaal, je kunt niet voor de hele groep terug laten vorderen. En als er niets te halen valt dan heb ik ook die onkosten er nog bij. Maar dat heb ik er in dit geval wel voorover, om zo'n puistenkop met BMW te laten merken dat hij dit soort geintjes niet ongestraft kan flikken.

Ruud is persoonlijk bij Ronald langsgegaan en heeft zo zijn geld terug. Ik ben alleen bang dat dit het probleem voor Ruud wel opgelost heeft, maar dat dit ten koste van een ander argeloos slachtoffer gaat. Het ene gat met het andere vullen heet dat...

Ik heb dit item ook aan de redactie van Opgelicht gestuurd, helaas nog geen antwoord. Als jij dit geval bij een ander programma onder de aandacht kan krijgen, dan heb ik een compleet dossier voor je.

 

Een kennis van deze mensen schrijft:

Beste mensen, ten eerste wat ben ik blij dat jullie dit schrijven, wij dachten echt de enigste te zijn maar naar wat gesprekken met mensen in onze omgeving leek dit toch niet zo te zijn.

Wij kennen Ronald en Steffanie als vrienden, mijn man was al jaren bevriend met Ronald dus toen ik in het spel kwam kwam ik er automatisch bij.
Erg jammer voor hem want ik had hem vrij in het begin al door hoe hij in elkaar zat, mooie praatjes heeft hij wel maar er wat van maken ho maar.
We hebben nu bijna 1 jaar geen contact meer, waarom wij krijgen van hem nog 525 euro die wij hem hebben geleend, daarbij deed hij zich voor al dakdekker wat hij dus niet blijkt te zijn, hij heeft ons dak gemaakt zoals hij zegt maar de lekkage is nog erger dan daarvoor kosten van alle schade loopt op tot de 1500 euro.
Daar komt nog bij vrienden van ons weer die krijgen nog 2000 euro van hem voor een auto die hij van hun heeft overgekocht, maar nu 2 jaar verder en het geld is er nog steeds niet.
Ronald doet ook met speciale bestuurbare auto's, koop dit niet van hem, de auto's hebben al mankementen en voor hem is dat geen probleem om te maken je betaald 100 euro extra maar de auto of je geld zie je tijden niet....zo overkwam dit mijn neef.
Wij kennen zijn zogenaamde praatjes maar al te goed, helaas kunnen wij geen aangifte doen want we hebben niks op papier maar heb je bewijs of wat dan ook doe aangifte, op dit moment heb ik geen idee waar hij uithangd.
Vorige week stond hij in eens voor onze deur, maar dat liep totaal uit de hand, hij kwam bij mijn man slijmen dat hij zoveel spijt had blabla bla en dat hij ons het geld wou betalen hij wou gisteren komen maar hij is niet geweest.
AUB Mensen vertrouw deze man absoluut niet, hij is en blijft een OPLICHTER

 

Al met al genoeg reacties om inderdaad aan te nemen dat Ronald en Steffanie oplichters zijn.

 

Al met al zijn er genoeg zaken bekend over oplichters op internet. Je kunt nooit helemaal zeker zijn dat hetgene dat je meestal vooraf moet betalen ook echt aan zal komen. Je kunt echter enkele dingen doen om de kans te vergroten dat het aankomt. Vraag bijvoorbeeld meerdere foto's. Meestal hebben de oplichters de producten niet echt in huis, en kunnen ze geen andere foto's sturen. Als je wel meerdere foto's krijgt, typ dan op Google eens in wat je koopt, om te kijken of de foto's niet gewoon van internet zijn 'geplukt'. Verder kun je het beste onder rembours kopen als je het niet vertrouwt, je betaalt dan aan de postbode als deze het pakket aan de deur brengt, dat kost iets meer, maar je weet zeker dat je krijgt wat je hebt besteld. Verder gewoon je gezonde verstand gebruiken en niet ingaan op acties die te mooi zijn om waar te kunnen zijn!

Lees ook:

Oma ontvoert kleinkinderen naar LEGOLAND (13-08-2009)

Man steelt voor $10.000 aan LEGO (27-05-2009)

Hennepkwekerij in oud pand LEGO Nederland BV! (19-05-2009)

Help mee! zoek naar de gestolen auto's uit Mechels museum!!!! (04-05-2009)

Speelgoedmuseum Mechelen gedupeerd door diefstal LEGO auto's (02-05-2009)

LEGO beeld gestolen en weer teruggebracht binnen een week. (12-04-2008)

Man steelt voor $ 42.000 aan LEGO STAR WARS en verkoopt dit via Ebay (06-03-2008)

Beetje LEGO gestolen

Oma pikt LEGO Lees verder...

LEGO Dief bedrijgt medewerker met mes

Man steelt LEGO (200.000 Dollar)!!