Billund (Denemarken) - Voor de mensen die even snel tussendoor een spelletje willen spelen of de kinderen willen vermaken in de auto, is LEGO Creationary een spel bij uitstek. Met de gekleurde kunststofblokjes wordt er een voorwerp gebouwd dat jij dient te raden.

Deze game is een smartphone-uitvoering van het relatief nieuwe bordspel, wat weer gebaseerd is op het populaire Pictionary.

Veel uitleg behoeft Creationary niet, de Deense speelgoedfabrikant heeft de opzet heel simpel en gebruikersvriendelijk gehouden. Het beginscherm bestaat uit speluitleg, instellingen (vreemd genoeg heet dit menu) en uiteraard het spelen van het spel.

Je begint met het gooien van een dobbelsteen. Hierdoor selecteer je willekeurig één van de zes (bouw)categorieën, bijvoorbeeld ‘Natuur’, ‘Voertuigen’ of ‘Willekeurig x2′. Dan start het spel, er wordt een start gemaakt met de bouw van een object uit de categorie die je geselecteerd hebt. In de vier hoeken van je scherm zie je vier mogelijke antwoorden en de bedoeling is om zo snel mogelijk het juiste antwoord in te drukken om zoveel mogelijk punten te vergaren.

Deze APP is Gratis.