07 september 2008

Nominaties Speelgoed van het jaar voor LEGO.

Billund - Er zijn 2 producten van LEGO genomineerd voor de Speelgoed van het jaar verkiezing van 2008:

Dit jaar wordt voor de 35ste keer de Verkiezing Speelgoed van het Jaar gehouden.

Het genomineerde speelgoed is door een vakjury van 12 personen gekozen. Dit zijn allemaal mensen die veel verstand van speelgoed hebben om verschillende redenen: ze zijn eigenaar van een speelgoedzaak, kopen speelgoed in, zijn journalist of zijn deskundig op het gebied van kinderen die spelen met speelgoed.

De vakjury heeft in 5 leeftijdscategorieŽn steeds 5 artikelen gekozen. Alle artikelen, met bijzonderheden en het juryoordeel, zijn op deze website te vinden. Klik op een van de leeftijdspionnen hierboven en ga direct naar het genomineerde speelgoed uit die leeftijdsgroep.

Van 5 september tot en met 2 november kan iedereen stemmen op www.speelgoedvanhetjaar.nl. Het artikel met de meeste stemmen wordt Speelgoed van het Jaar. In iedere leeftijdscategorie is er ťťn winnaar.

Op 5 november wordt in Amsterdam bekend gemaakt welke artikelen Speelgoed van het Jaar 2008 zijn geworden. Op de website worden natuurlijk alle winnaars ook vermeld.


Baby en peuter  0-4 jaar
Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn want goed iets pakken kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek.
De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren.
Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen.  Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

Een luxe goederentreinset met alles waar jonge machinisten van dromen. Met de transportband of de grote hijskraan kunnen peuters de goederenwagons zelf laden en lossen bij het pakhuis. Met een kleine duw op de knop van de locomotief schiet de trein al fluitend in gang om vervolgens met echte treingeluiden rond te rijden.

Jury rapport:

Een trein met veel interactieve elementen waardoor er veel speelmogelijkheden zijn. Zo kan benzine worden getankt. Ook laden en lossen is een leuke bezigheid. Het kind kan alles zelf bouwen. Een waardevaste trein waar ieder kind blij van wordt.


Tiener plus, volwassenen
Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen leuk is. Naast bouwpakketten en allerlei soorten puzzels zijn er interessante en leuke spellen. Spellen rond een thema waar je een tijd lang mee bezig bent of spellen die kennis testen. Ook in groepen spelen is leuk en wordt ook steeds meer door jong volwassenen gedaan. De laatste jaren komen er steeds meer verschillende soorten puzzels.  

Een geavanceerde, grote Offroader voor twee personen. Met de power functies kan de vrije hoogte worden ingesteld, de lier aan de voorkant worden bediend en de LED koplampen worden aangestoken. Bovendien heeft de wagen hydraulisch bediende Ďvleugeldeurení, een V8-motor met bewegende zuigers en een motorkap en achterklep die echt open kunnen. De Offroader kan tot buggy worden omgebouwd.

Jury rapport:

Met oog voor details gemaakt. Een echt stuk speelgoed met heel veel bouwplezier.

Zie ook:

Overzicht speelgoed van het jaar tot 2007

Uitslag Speelgoed van het jaar 2007  Lees verder...

LEGO genomineerd in twee categorieŽn speelgoed van het jaar! 2007 Lees verder...

LEGO Technic Truck speelgoed van het jaar!