Windsor (Canada) - Zijn hele leven droomde de 63-jarige LEGO fan John St-Onge maar van één ding; een dagje LEGOLAND. De dag waarop het tripje eindelijk werkelijkheid zou worden, draaide uit op een nachtmerrie. St-Onge mocht het pretpark niet in, omdat hij geen kind bij zich had. Dat meldt News.com.au.

St-Onge wilde dolgraag een bezoek aan het Deense LEGOLAND brengen, maar dat zat er niet in wegens slechte gezondheid. Toen hij erachter kwam dat in zijn eigen land hetzelfde pretpark werd geopend, was St-Onge dan ook in zijn nopjes; eindelijk was het zover.

De Canadees vloog speciaal van Windsor, Ontario naar Toronto om zijn droom te verwezenlijken. Samen met zijn volwassen dochter Nicole ging de LEGO liefhebber op pad. De twee wisten echter niet dat je het park alleen in mag als je een kind bij je hebt. Hoe graag St-Onge naar binnen wilde, er werd absoluut geen oogje dicht geknepen.

St-Onge is hartstikke verdrietig, zo verklaart zijn dochter. “Hij voelde zich gediscrimineerd, omdat hij een senior is die toevallig van LEGO houdt. LEGO is voor alle leeftijden”, aldus dochter Nicole.

Sinds dit jaar hebben alle LEGOLAND Discovery Centers ter wereld een nieuw toegangsbeleid: volwassenen mogen alleen onder begeleiding van een kind naar binnen om pedofielen zoveel mogelijk te weren. Voor volwassenen zonder kinderen hebben de Discovery Centers speciale volwassenen fandagen waarop volwassenen naar binnen mogen, ook als ze geen kinderen bij zich hebben.