Billund (Denemarken) - LEGO City Undercover is een nieuw spel dat Travellerís Tales (de Engelse studio achter LEGO Star Wars, LEGO Indiana Jones en al die andere grappige filmparododiŽn) exclusief ontwikkelt voor de Wii U. Het is niet gebaseerd op een specifieke film (hoewel er wel nadrukkelijk wordt geknipoogt naar Dirty Harry), maar een door Travellerís Tales zelf verzonnen misdaadverhaal in een vrij te verkennen stad. Je zou het een Grand Theft Auto-kloon van LEGO kunnen noemen, alleen speel je hier geen crimineel maar juist een politieagent. Zo te zien een foute, Clint Eastwood-achtige rotzak die zijn chef tot wanhoop drijft omdat hij zich niets aantrekt van de regels, maar evengoed een politieagent. Autoís stelen en onschuldige voorbijgangers vermoorden zit er voor Chase niet in.

Ik moest om de onderstaande trailer niet zo vaak lachen als om de trailers van Travellerís Tales reguliere LEGO-spellen, maar het vooruitzicht van een uitgestrekte open wereld maakt een hoop goed. De stad ziet er gevarieerd uit, de actie (springen, vechten, muntjes verzamelen) is vergelijkbaar met de andere LEGO-spellen en tijdens zijn missies kan Chase autoís, boten en helikopters gebruiken. Wat wil een LEGO-fan nog meer?

LEGO City Undercover is net geen lanceertitel voor de Wii U, maar staat wel gepland voor het laatste kwartaal van 2012. Dat moet dus wel december worden.