26 juni 2010

Vlissingen nagebouwd met LEGO.

Vlissingen (Zeeland) - Vlissingen krijgt er een nieuwe trekpleister bij. Op de eerste verdieping, boven de Cue Action in het Arsenaalcomplex bouwt de stichting Blokje Bij Blokje op dit moment aan een nieuwe versie van Vlissingen. Net zo mooi, maar dan nagebouwd met LEGO. In een schaal van 1 op 45 krijgen de beeldbepalende gebouwen van de stad een plaats in deze nieuwe LEGO-attractie. 

De nieuwe attractie, die de naam Vlissingen Blokje Bij Blokje draagt, wordt op 3 juli officieel geopend. Dan wordt de eerste replica van een bekend en beeldbepalend Vlissings bouwwerk onthuld. En zo zullen er nog vele markante gebouwen in Vlissingen volgen. Dit project om Vlissingen na te bouwen is uniek voor Nederland! 

Voor kinderen is er een speciale LEGO-speelhoek ingericht. Daar liggen honderdduizend LEGO-stenen te wachten waarmee ze zelf hun favoriete stukje Vlissingen kunnen nabouwen.  Scholen kunnen bij Blokje bij Blokje terecht voor technieklessen met LEGO. Daarnaast worden er kinderfeestjes georganiseerd. Ook is het mogelijk om voor volwassenen een Masterclasss/workshop LEGO-bouw te volgen.

Voor bedrijven is het mogelijk om hun bedrijfslogo of bedrijfsgebouw in LEGO na te laten bouwen.

Doel van de stichting Blokje bij Blokje is om met dit project de mooie kanten van Vlissingen in de schijnwerpers te zetten en om de stad een impuls te geven.

De nieuwe LEGO-attractie is vanaf 7 juli geopend voor het grote publiek op woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00-18.00 uur. Vanaf dan is ook de expositieruimte te bezoeken waarin diverse LEGO-modellen tentoongesteld zijn. Toegangsprijs: 2,50 euro p.p..Kinderen en jongeren tot 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Web: www.blokjebijblokje.nl

Bouwer van LEGO Vlissingen: Leo Blok

Lees ook:

LEGO speelt rol in onderzoek zeewering Vlissingen (01-09-2009)